Citroën Xantia 1.8 16v Break: Loopt niet meer op gas

Bouwjaar: 1999

Mijn Xantia loopt sinds een paar dagen niet meer op gas. Als ik de auto start smoort hij als hij over hoort te springen naar gas. Voor die tijd liep de motor zowel op gas als op benzine stationair niet regelmatig en "bokte" hij bij een constante snelheid. Tevens sloeg de motor regelmatig af voor het stoplicht of in de file (alleen op gas). Ik heb 2 maanden geleden de stappenmotor al laten checken en schoonmaken. Sinds de auto helemaal niet meer wil overspringen op gas loopt hij overigens op benzine als een zonnetje, ook stationair. De gasinstallatie is van AG; een onderbouw g3 (DGI) installatie.

Wallie11891

Geplaatst door Wallie11891 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo peter, ik had ook zoiets met DGI van AG haal lpg in jector los hij zit tussen de gasaanvoer slang en de vier afvoerslangen dan de twee diep liggende parkers losschroeven en onderste deel eraf trekkenje kijkt dan op klepzitting bij mij zat er rommel tussen schoon gemaakt en weer draaien als een tierelier. groetjes j.romijn.

Wallie11891 (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost. Blijkt dat een stekker kapot is gegaan. Heb wel diverse super oplossingen gehad van gas specialisten: computer kapot, injector kapot, gastank vervangen. Gelukkig allemaal niet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.