Citroen Xsara Picasso 2006: LPG lekkage

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,
Ik heb een LPG G3 installatie van AG autogas.
De LPG-tank (4gast ringtank 650x200) hangt onder mijn Xsara Picasso op de plek van het reservewiel.
Onlangs rook ik een gaslucht. Het viel me ook op dat ik ineens meer km kon rijden. Conclusie: 80% ventiel defect en overdrukventiel gaat lekken door overdruk. Doordat het overdrukventiel al zolang dicht gezeten had, bleef deze ook doorlekken.
Het overdrukventiel vervangen en het 80% ventiel gereinigd. Zat een zandkorrel in o.i.d. waardoor het inwendige schuif je niet bewoog. Met de fietspomp getest en met de vlotter geschakeld, dan gaat er geen lucht meer door. Conclusie: 80% vulling werkt weer. Deze terug gemonteerd met loctite en volgende dag getankt (stopt netjes bij 80%). Tijdens tanken geen gas onder de auto. Vervolgens weggereden en direct begon er veel LPG te lekken onder de auto. Doorgereden tot de tank leeg was (na 150km was hij leeg i.p.v. 400km bij 80%)
De tank eronder weg geschroefd. Deze gevuld met perslucht 8 bar, maar geen lekkage. Met een vismagneet de solonoidklep bekrachtigd en de perslucht gaat er netjes door naar buiten, magneet weg en luchtstroom stopt weer. De vulslang is niet lek, deze is 2 jaar geleden vervangen en tijdens tanken geen lekkage. De koperen leiding naar de verdamper lekt ook niet. 80% vulling opnieuw eruit en erin gezet met loctite 55 draad. Nog een persluchttest, geen lekkage. Nogmaals 10 liter getankt. Tijdens tanken geen lekkage onder de auto. Na een paar meter rijden weer een gaswolk onder de auto tot de tank leeg is. Het lekt zo hard, dat ik niet onder de auto durf te liggen om te kijken waar het weg komt. Ik heb wel gezien dat het bij de tank weg komt. Wie weet wat hier aan de hand is?

1.6picasso

Geplaatst door 1.6picasso , lid sinds 1 week geleden

5 Reacties

bert klein PRO, 1 week geleden

Denk jou overdruk ventiel niet in orde is of jou vulventiel, let wel als je installatie afgevuld wordt met koude lpg vulling ,wordt de tankdruk vele malen groter bij hogere temperaturen .

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Overdrukventiel wel het juiste type qua druk ?

1.6picasso, 1 week geleden

Het overdrukventiel is precies hetzelfde type als die er in zat. Hij is standaard beveiligd op 37 bar.

1.6picasso, 1 week geleden

27 bar bedoel ik.

1.6picasso, 4 dagen geleden

Vandaag nogmaals perslucht in de tank gedaan met de tank onder de auto en met de koper leiding aangesloten de solonoidklep bekrachtigd met een magneet. Toen bleek er lucht uit de aansluitwartel te komen. Deze losgeschroefd en er zat een klein scheurtje in de koper leiding. Deze ingekort, opgetrompt en opnieuw aangesloten. Nogmaals getest met perslucht en nu geen lekkage meer. Straks de tank volgooien. Goede hoop dat het nu is opgelost. Bedankt voor het meedenken. Wel vreemd dat als je de LPG installatie uitzet tijdens het rijden, dat de solonoidklep dan open blijft. Is dat normaal? Of komt het omdat er op dat moment nog een luchtstroom is?

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.