Citroën Xantia [LPG AG DGC G3]: LPG probleem

Bouwjaar: 1996

Hallo, Mijn auto heeft al langer een proleem met het rijden op lpg, eerst - vooral in de zomer- bij het weg rijden met warme motor wil ie vaak niet meer op lpg rijden als of ie op 3 poten loopt, nu gaat ie vaak spontaan over op benzine en gaat ie na het terug schakelen op gas met de hand ook niet over op lpg.Volgens de lpg specialist zou de verdamper vevangen moeten worden, wat nogal kostbaar is. Is de verdamer niet te reviseeren ? of kan het nog iets anders zijn?

Jaap4733

Geplaatst door Jaap4733 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Jaap,

Ik heb een peugeot 405 gehad met precies zo'n systeem. Bij 170.000 km is de computer en de verdamper vervangen. Kostte bij elkaar rond de 800 euro. Heeft jouw Xantia ook deze kilometerstand dan is vervanging van de verdamper waarschijnlijk noodzakelijk. De computer waarschijnlijk niet omdat die al van de tweede generatie is. Meer geheugen.

Peugeot en citoen hebben vaak dezelfde motoren. (XU) Is het een 8 klepper of een 16 klepper?

Als het nog een 8 klepper is raad ik je dringend aan de klepspeling te laten controleren.

gr.

Cees Heemskerk

Jaap4733 (0), 19 jaar geleden

Cees,

Bedankt voor je antwoord, ik zal de kleppen bij de volgende beurt mee laten nemen. De meningen over de verdamper zij verdeeld, 2 lpg garages geven meningen over wel of niet vervangen het kan ook de computer zijn) maar ik begin - uitgaande van alle ervaringen in divese internet forums- met het vervangen van de verdamper.ik zal het nog laten weten..

Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.