Citroën Jumper: melding lichten defect

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0hdi

Deze jumper heeft een trekhaak en bij het aansluiten van een remorque en het opzetten van de lichten krijgt de klant binnen de melding dat er lampen defect zijn (sneller tikken pinkers en lampje dahboard). Ondertussen is het stopcontact van de trekhaak door een nieuwe vervangen omdat deze vol water en roest zat, alsook het rechter achterlicht is vervangen wegens het zelfde probleem.
De melding is er nog steeds en op het stopcontact van de trekhaak is er ook geen spanning voor de mistlichten. ???

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

haal de stekkers van de bedrading van de trekhaak eens van de achterlichten en koppel de achterlichten opnieuw gewoon aan.............

Grietje (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan zal het probleem zich ook niet meer voordoen, aangezien de foutmelding enkel voorkomt wanneer een remorque aangekoppeld wordt en via de trekhaakbedrading dus een stroomverlies wordt vastgesteld. Daarvoor dient dan ook de schakelaar in dit stopcontact om aan de bsi te vertellen dat er een remorque achter hangt en dit stroomverlies normaal is. Echter de draad die naar de schakelaar gaat functioneert volgens mij niet en dat er geen spanning voor het mistlicht is vind ik ook raar, denk dat ik het eens moet vergelijken met een andere jumper waar het wel goed werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.