Citroën C3: Melding motermanagement

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 VTi

Tot onze grote schik ging het lampje van het motormanagement branden, en een melding op de radio, even langs de garage, uitgelezen P0341 en nog twee meldingen, de monteur melde dat de luchtsensor defect zou zijn , niet op voorraad bij Citroen! volgens mij heeft de 341 code met de nokken as te maken, de fabrieksgarantie verloopt over 1 maand, wat te doen! ik heb twee terugroepactie s overleeft, 1e accu cabel, 2e temperatuur sensor, en nu dit !!
het vertrouwen in onze Citoen is ver te zoeken.

zeno

Geplaatst door zeno (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 10 jaar geleden

P0341 Generic Camshaft Position Sensor A Circuit Range/Performance (Bank 1 or single sensor)
Wat waren die andere meldingen dan??

Aangezien de auto nog in de garantie zit,zou ik de auto daar wegzetten en het de garage laten oplossen. Dan heb je zeker het probleem al kenbaar gemaakt in de garantieperiode. Is wel belangrijk voor evt terugkomen van fout NA de garantie.

zeno (0), 10 jaar geleden

Alle meldingen waren in de zelfde range, ik wacht op de oproep van de garage en zal dan de codes noteren de sensor die ze willen vervangen is spaarzaam voorradig!

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

die andere meldingen zijn toch wel essentieel om een zinnig antwoord te kunnen geven. P0341 heeft idd weinig met een (luchtsensor???) te maken. maar wellicht stonden er andere storingen in die voor de monteur toch belangrijker waren.

zeno (0), 10 jaar geleden

ik weet ze niet meer p0341 heb ik onthouden, omdat mijn Volvo dezelfde code gaf, distributieriem stond
één tand verkeerd, is het mogelijk om de storing meldingen te blokkeren in de ECU, ik dacht in een oogopslag deze melding eenmalig op de radio te zien. daarom kan ik mijn OBD II niet aansluiten, de codes zijn gereset.

zeno (0), 10 jaar geleden

Storing is weer terug uitgelezen P0343, maandag naar de garage voor de reparatie, zat er de vorig keer ook in

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Gelukkig allemaal garantie,dus geen paniek.

zeno (0), 10 jaar geleden

klaar !!!!!!!!!!!de codes waren P0343, 341, 342, het is de sensor boven op het blok en zitten er twee achter elkaar, het vervangen sensor lijkt te lekken, zal deze in de gaten houden

zeno (0), 9 jaar geleden

Er is weer een foutcode opgetreden P0368, na het resetten komt het weer terug (Sensor B circuit Bank 1)
waar vind ik deze sensor

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

waarom laat je em nu niet bij de dealer uitlezen? kunnen we je wellicht beter van een nuttig antwoord voorzien.

zeno (0), 9 jaar geleden

P0368= Camshaft Position Sensor "B" Circuit High , ik ga de sensoren wel doormeten, de garage heeft de laatste keer de twee sensoren rechts naast het kleppendeksel vervangen! zijn de V nummer de artikel code's ?

Elke keer als ik een andere dealer heb gevonden raken zij hun licentie kwijt, nu heeft zijn buurman het dealerschap ( Daar breng ik mijn auto echt niet heen)
Wij hadden een nieuwe auto gekocht, om zoveel mogelijk bij de garage weg te blijven. waarom zou ik onnodig kosten maken ! in de garantie periode zij we al genoeg langs gereden, het is gewoon een maandagochtend auto, er staat nu 9.000 km op de teller

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

ik denk namelijk dat jouw probleem redelijk eenvoudig is op te lossen dmv een softwareupdate, icm koud inleren van de motorregelstrategie. in dit geval dan toch een klusje voor de dealer. tweede tip, weet niet hoever je van een onderhoudsbeurt af zit, maar doe voor de eerstvolgende verversing de motor eens goed spoelen. koop hiervoor een middel van bv forte/tunap. (alleen te koop via garage)

zeno (0), 9 jaar geleden

[quote=harry4203]ik denk namelijk dat jouw probleem redelijk eenvoudig is op te lossen dmv een softwareupdate, icm koud inleren van de motorregelstrategie. in dit geval dan toch een klusje voor de dealer. tweede tip, weet niet hoever je van een onderhoudsbeurt af zit, maar doe voor de eerstvolgende verversing de motor eens goed spoelen. koop hiervoor een middel van bv forte/tunap. (alleen te koop via garage)[/quote]
één half jaar geleden is er door de dealer voor 200€ aan synthetische olie in gestort, bij 7.000 km de auto staat nu op 9.000 km, lees goed geen 90.dkm maar 9 dkm dus nog helemaal nieuw de auto moet bij 35.000 km ververst worden of na een jaar!

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

ik kan wel lezen hoor, en 4.2ltr olie kost geen 200euro. dan is er wel iets meer gebeurt.ik maak de opmerking over spoelen omdat deze motoren (zoals vele tegenwoordig) slecht tegen het rijden van kleine stukjes kunnen en ik de historie kwa onderhoud verder niet ken.
ps: ik probeer je alleen te helpen, en echt niet naar een dealer te jagen.

zeno (0), 9 jaar geleden

Wat betreft de olie, ik was zeer verbolgen over de kosten, het ging om de gratis !!!!garantie beurt, olie + interieur filter, 310 €. KASSA!

De auto ging!! na een belletje van de dealer naar de beurten, en is in nieuwstaat! maar ondertussen 3 jaar oud.

Natuurlijk weet ik dat je wil helpen, ik moet alleen weer een beetje vertrouwen in een goede dealer krijgen .

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=zeno]Natuurlijk weet ik dat je wil helpen, ik moet alleen weer een beetje vertrouwen in een goede dealer krijgen .[/quote]
Eerst een beetje relativeren ;

Voorafgaande en om een teleurstelling te voorkomen kun je je ook laten informeren naar de evt. kosten.
Een garantie-beurt houd niet meer in dan een uitgebreide check. De evt. gebruikte materialen worden altijd apart gefactureerd en zijn niet gratis!.

En natuurlijk niet alleen het vertrouwen terug winnen in de dealer, maar ook in jezelf.......
Als je smaak bitter is zal suiker in de mond je niet helpen ;

Gr. paul

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

even teruglezend, hebben ze toen alleen de sensor van de inlaatnokkenas vervangen. ben wel bang dat je, omdat ie nu storing geeft op die andere sensor (uitlaatnokkenas) deze toch ook zult moeten vervangen. en zeker icm softwareupdate. zal je alles bij elkaar wel weer een kleine 100euro kosten, maar anders los je het vrees ik niet op.

zeno (0), 9 jaar geleden

Heren dank voor de informatie, ben nog even onder de motorkap gedoken, en tot mijn schrik zat er sluds in de olievul dop, vervolgens de nokkenas sensoren nagekeken, op de uitlaat sensor zat ook sluds, ik zal de boel laten spoelen en verversen ik denk dat de storing dan wel zal wegblijven, het zal wel een jaarlijks terug komend fenomeen zijn, mijn vrouw rijd niet zoveel en als zij er mee rijd zijn het kleine stukjes zoals ik al vertelde 9000 km in drie jaar. of heeft u nog advies over het soort olie?
Ps haar vorige Volvo had ook last van sluds!

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

Goed idee. Ik zou gewoon de voorgeschreven 5w30 blijven gebruiken. Ik wil niet vervelend zijn, maar mocht je nog een keer een dealer in de buurt vinden die je wel vertrouwt zou ik em wel laten updaten. Wordt ook geadviseerd bij deze p-codes. Je kunt om een probleem in de sensor uit te sluiten ze ook even onderling wisselen.

zeno (0), 9 jaar geleden

wat betreft de dealer, de eerste was onbeschoft, de tweede was een grote organisatie, is dealerschap kwijt, de buurman is nu PCA en Mazda af, en dat allemaal binnen een jaar, ik ga wel opzoek naar een betrouwbaar adres, misschien moet ik naar Citroen Amsterdam.

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

Tja, ik snap dat dat de betrouwbaarheid niet ten goede komt. Helaas,

zeno (0), 9 jaar geleden

Nou de motor is gespoeld (Forte) de sensor is vervangen nieuwe olie en olie filter, na het in leren kwam de melding is weer terug(alleen van rood naar grijs) Storing latent aanwezig!

Vervolgens heb in net de sensoren er eens uitgehaald en naar de nokkenas gekeken tot mijn schrik zit er roest op de puls ontvanger van de nokkenas, dat is nu schoongemaakt, en de storing blijft tot op heden weg!!!

maandag toch nog even langs de garage om verhaal te halen!

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

heb dat al meer gezien bij autos die zeer weinig kilometers maken.

zeno (0), 9 jaar geleden

Vanmorgen de originele oude bovenste uitgebouwde sensor naar onder geplaatst daar zit nu een nieuwe in, de nieuwe door de garage geplaatste sensor verwijderd!, van middag rondgereden, het lijkt nu goed te zijn! de melding blijft weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.