Citroën Xsara: meters uitvallen?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19d

tijdens het rijden hoort ge ratelen aan de motor en dan vallen alle meters uit. Dan is het ratelen na enkele seconden gedaan en komen de meters terug normaal. Wie kan mij helpen
dank dennis

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

nu al hele tijd geen last meer gehad, tot vandaag, tijdens rit op autostrade vallen de meters weeral uit en blijven uit, tot je hem stillegt, als je hem daarna terug start geeft hij soms het STOP teken. Ook het geratel is er nog, komt volgens van de rechterkant waar riemen lopen. Wie O Wie weet raad.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

niet mee doorrijden eerst alles controleren aan je distributie zijde

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

ai vreesde al zoiets, want van de week heb ik vidange gedaan en omdat ik toch bezig was eens gezocht waar geratel vandaan kwam. Riemen waren goed aangespannen maar als ik met handvat van schroevendraaier tegen riem duuwde was het geratel weg, toeval of niet? Ik zal toch maar eens garge opzoeken zeker.

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

Ben naar garage geweest daar wisten ze me te zeggen dat het om de spanner gaat(precies klein schokdemperke). Daar hadden ze de eerste 2 weken geen tijd dus ga ik stuk maar zelf halen in hasselt, kost 94euro, maar moet ik op iets speciaal letten? Op ander forum zeiden ze dat dit via concentrische rol? moet geregeld worden?

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

de er zit indd een concentrische spanrol op, te bereiken achter het kunstof binnenscherm achter het wiel.

deze schokdemper(trillingsdemper) gaat regelmatig stuk, en geeft indd een brommend/ratelend geluid.
echter heeft dit niks met teller uitval te maken.

probeer je tellerunit een paar minuten stroomloos te maken, dit wil nog weleens helpen bij dit soort problemen.

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

thnx arie, moet ik daar speciaal getuig voor hebben om die spanrol af te stellen of niet? gewoon accu loskoppelen voor meters is goed dus? Bedankt

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij is er geen speciaal gereedschap nodig is om de spanner te verstellen,
accu loskoppelen voor de meters is indd goed..

dennis2079 (0), 15 jaar geleden

Nieuwe spanrol en riemen gestoken, toch wel ff werk aan, meters uitvallen heeft volgens mij te maken met kabels aan lucas pomp, gaskabel hing er maar wat aan te slingeren toerentellerkabeltje hing los, alles gerepareerd en tot nu toe opgelost, ook batterij afgekoppeld zoals hier werd gezegd, geratel is toch nog niet gedaan, zal toch iets anders zijn dan spanrol, alhoewel deze wel stuk was hoor.
Bedankt voor alle goede reacties.
groeten dennis

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

er is destijds een software update voor deze auto;s geweest schiet me net te binnen....i.v.m ratelende motor.. na het afzetten en even laten staan, opnieuw starten was het ratelen afgelopen.

misschien heeft deze auto deze update toen niet gehad?

dennis2079 (0), 15 jaar geleden

auto binnengeweest, computer niet uit te lezen, kabels gevolgd, conclusie 2 kabeltjes los, geen fouten weergegeven, probleem wel opgelost. VOOR 1 WEEKJE toch, vandaag terug hetzelfde en garage is in verlof en 130 euro betaald he. Ga volgende week terug se zonder ne euro te betalen, had ook gesproken van software update en ze zeiden dat dit hier niet kon zijn. Maar wat hebben ze dan wel gedaan dat dit probleem een week opgelost geweest is. Een raadsel voor mij, ben benieuwd wat ze te zeggen hebben. Vervolg volgt.
groeten dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.