Citroën Xsara Picasso: Misschien oplossing?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo, ik ben al een paar weken aan het speuren naar: bij constand gas geven stottert de motor. Er zit een andere lambdasonde in maar het blijft hetzelfde. Nu heb ik misschien andere oplossingen zie antwoord onder.
maar ik wil graag weten waar zit de computer van de auto? dan kan ik hem "afplakken"

Antwoord: heb ik ook gehad het kan o.a. de computer zijn dat rode kastje naast de hoofdzekeringskast rechts een kleine beschadeging geeft direct storing aan het inspuitsisteem brandstof ddor het af teplakken met isolatie tape is het nu over maar er zijn meer storingen mogelij ze kunnen slecht tegen vocht.

Nog een mogelijke oplossing:
Antwoord: Ja. die verschijnselen had ik ook met mijn Xsara Picasso op LPG. Ik kreeg zelfs de melding van een motormanagementstoring. Het probleem moet gezocht worden in de vlinderklepbehuizing. Dat is dat deel dat na het inlaatluchtfilter zit. Als je het flexibele inlaatluchtkanaal met de beide kappen (van luchtfilter en vlinderklepbehuizing) verwijdert, dan kijk je recht op de vlinderklep zelf. Hierop zal de nodige vervuiling en aanslag op de randen de vlinderklep zitten. Haal al deze vervuiling weg door het goed schoon te maken.
Mijns inziens verstoort de vervuiling de stroming langs deze gekalibreerde klep zo, dat het het hele motormanagement lam legt. Blaas tevens het luchtfilter ook schoon. Verder is een aanrader de longlife bougies te gebruiken.

Heeft iemand een afbeeldingen van waar ik het moet zoeken. Want iedere keer naar de garage zonder resultaat gaat behoorlijk veel kosten. BVD. Jos

Picasso1800

Geplaatst door Picasso1800 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je al eens storingen laten uitlezen bij de dealeR?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je het probleem alleen op LPG of ook op benzine?

Picasso1800 (0), 13 jaar geleden

Storing is al uitgelezen schiet je niets mee op

ja ook op benzine.
maar kan mij niemand vertellen waar ik de computer moet zoeken. dan kan ik kijken of ik daar iets aan moet afplakken.

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

De motorregelmodule bevind zich links onder de motorkap...
gebruik wel zelfvulcaniserende tape, dat is electrisch isolerend.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je ook welke storing er uitgelezen werd (liefst met nummer). Misschien zegt het ons wat.

VG392 (0), 13 jaar geleden

Hallo Jos,

Wat voor merk en type gasinstallatie zit er in je Picasso?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.