Citroën Citroen BX: Monopoint injectie

Bouwjaar: 1992

Is er misschien iemand op dit forum die verstand heeft van monopoint injectie van Bosch? Krijg smorgens de auto niet of slecht aan de gang. Ik vraag mij af, als ik de wagen op contact zet, wordt de benzinepomp een of twee seconden geactiveerd. Moet de injector dan ook een dot benzine inspuiten? Dat doet hij namelijk niet. Als ik nu de injector even bekrachtig met een batterijtje van 9 volt dan spuit hij wel benzine. Daarna is het starten en lopen. Iemand enig idee?

bmm

Geplaatst door bmm (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

daan1876 (0), 19 jaar geleden

Dus je injector krijgt geen spanning aangeboden dus moet je het daar ook zoeken,deze wordt als het goed is door een relais aangestuurd die waarschijnlijk kapot is of slecht kontakt maakt.
kijk ff in je schema.(misschien zekering)?

bmm (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Daan. Heb jij een schema? Het schema wat ik heb is maar heel summier en een zekering zie ik er niet in afgebeeld. De bijbehorende relais is al vervangen voor een nieuwe. Blijft de vraag staan of de injector tezamen met de benzinepomp behoort te worden geactiveerd wanneer de auto op contact wordt gezet. Of is het zo dat de injector pas wordt geactiveerd bij het starten. Iemand ervaring mee?

daan1876 (0), 19 jaar geleden

kijk ff bij de ax club http://www.axclub.net/forum_phpbb/viewto...

in principe is het bijna allemaal hetzelfde.
zit er geen breuk in de bedrading?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

De injector word aangestuurd als je gaat starten de temp.sensor zorgt voor verrijking van het mengsel bij koude start,is deze niet kapot?
Wat jij doet is de injector even open zetten zodat er wat brandstof ingespoten word en daar start de motor dan wel op.

Hans.

bmm (0), 19 jaar geleden

Yep, tempsensor stuk! Duizendmaal dank Hans!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.