Citroën BX GTi: Niet starten BX

Bouwjaar: 1992

Hallo iedereen,

ik heb een probleempje waar ik niet echt uitkom en ik hoop dat een van jullie mij misschien kan helpen.

Paar dagen geleden merkte ik dat bij het omdraaien van mijn contactsleutel de startmotor geen krimp af; ook de relais van de startmotor tikte niet of wat dan ook. Accu getest, die is prima. Na het aanduwen van de auto en een stukje te hebben gereden werkte de startmotor weer prima voor een aantal uur, ook na herhaaldelijk starten.

De volgende dag echter had ik weer hetzelfde probleem. Een dood punt van de startmotor lijkt mij dus uitgesloten. Ik heb ook gekeken of het in het startslot kon zitten, oplossing gezocht door een rechtstreeks kabeltje van startmotor naar accu te maken. Echter, met contactslot gewoon in de 'aan' stand, doet de startmotor nog steeds niets als ik hem verbind met de accu. Hij doet het wel als ik eerst een stukje heb gereden.

iemand die dit bekend voorkomt of een idee heeft waar ik nu moet zoeken? Vind het zo raar dat hij het prima doet als ik even heb gereden en ook blijft doen, tot een paar uur erna.

hoop dat jullie me kunnen helpen, alvast bedankt

Sonny

smirrie

Geplaatst door smirrie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

ik heb dit ook eens voor gehad met een opel corsa,zelfs een relais op de startmotor vervangen en toch kwam dit later terug na een drietal weken,heb dan maar de volledige starter vervangen,ik heb mij laten wijsmaken dat dit kon liggen aan de startmotor zelf(wikkelingen)

willem12104 (0), 19 jaar geleden

Je startmotor heeft zijn beste tijd gehad. Wedden dat als jij de startmotor een tik geeft en iemand anders probeert te starten hij rond draait. Doordat de startmotor warm wordt van de motor temperatuur maken de contacten binnen de startmotor als wel contact. Een gereviseerde (95% nieuw) inclusief montage kost ongeveer é125,-

smirrie (0), 19 jaar geleden

hartstikke bedankt voor jullie antwoorden, ik heb nog geen tijd gehad maar ga er na de kerst eens goed naar kijken

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

koolborstels versleten
succes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.