Citroën C3: motor traag warm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,4 HDI

beste,

de motor van de C3 van mijn vrouw wordt zeer traag warm. reken toch zeker 15 minuten voordat 'ie volledig is opgewarmd.

ook de verwarming doet 't af en toe niet. blijft gewoon koude lucht blazen. zou dat er ook mee te maken kunnen hebben? iets met de thermostaat?

alvast bedankt voor de reactie,

erik

erik verbrugge

Geplaatst door erik verbrugge (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

ja dat is de eerste verdachte maar als de kachel af en toe ook niet warm wordt klopt dat weer niet dan denk je aan een losse schoep van de waterpomp.

groetjes jan.

erik verbrugge (0), 11 jaar geleden

[quote=jan T]ja dat is de eerste verdachte maar als de kachel af en toe ook niet warm wordt klopt dat weer niet dan denk je aan een losse schoep van de waterpomp.

groetjes jan.[/quote]
de C3 heeft wel z'n elektronische verwarming/airco bedieningspaneel. miss gewoon een fout contact bij bedrading achter paneel, want het is maar af en toe. het zou kunnen dat we hier over twee verschillende problemen spreken. ik kan natuurlijk gewoon de thermostaat vervangen en dan verder zien.

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

dat zou goed dan 2 problemen kunnen zijn.
dat hij traag op temperatuur komt heeft niet met de display temaken dus daar zou ik om te beginnen de thermostaat voor vervangen.
wat de kachel bedoelt ja dat kan zeker door de verwarmingspaneel komen of door een stelmotor in het dashboard dus wat dat betrefd lijkt me verstandig om de werwarming op dat punt eerst uitlezen op fouten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.