Citroën Ax: Motormanagementlampje en wazige accu...

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: AX 1.1 Spot

Hallo allemaal,

Ik rijd nu zo'n half jaar in een blauwe AX Spot 1.1 uit 1996. Uiteraard een prima auto, ook via een vriendin gekocht, dus ik wist de voorgeschiedenis. Buiten wat kleine dingen niets van uitval van motor o.i.d. Nu komt het probleem. Twee weken geleden begon hij stationair een hoog toerental te vertonen, dit heb ik laten verhelpen door een monteur (niet bij dealer overigens). Was zeer snel klaar. Nu afgelopen weekend van Nijmegen naar Middelburg gereden, heenweg geen enkel probleem, ook geen hoog stationair toerental meer. Echter op de terugweg begon m'n orange lichtje te branden van het motormanagement. Ben toen direct gestopt en na 10 minuten pauze en opnieuw starten rustig verder gereden. Echter viel me op dat m'n dashboardverlichting en alle andere verlichting zachter ging branden. Eerste wat ik dacht was de accu of de dynamo. Bij afrit Oss begon m'n motor ook te stotteren. M'n pa heeft me toen naar zijn huis (ook in Oss)gesleept. Echter de volgende dag wilde we hem slepen naar de monteur. Het rare is dat ik toen gewoon zelf m'n motor kon starten en gewoon verder rijden. Ook ging het motormanagementlampje niet meer branden. Snap er helemaal niets meer van. M'n monteur zou er deze week naar kijken, maar ben zelf ook wel erg benieuwd. Hebben jullie misschien een idee wat het kan zijn? Alvast bedankt.

Martijn

MKramer

Geplaatst door MKramer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk toch dat de dynamo kapot is. Doordat de auto een nachtje gestaan heeft komt de accu weer wat op spanning ,door een chemisch proces tussen het zuur en de platen. Laat de laadspanning maar meten dan weet je of de dynamo stuk is.

Hans

MKramer (0), 15 jaar geleden

Beste Hans, als eerste bedankt voor je reactie. Ondertussen weer bij monteur geweest, heeft er ruim 100km mee gereden en niets aan de hand. Hij zegt dat de accu nog prima is en dat de dynamo ook nog in orde is... Wat kan het in godsnaam zijn... Heb niet veel zin om straks weer langs de snelweg de wegenwacht te moeten bellen. Weet jij misschien wat het kan zijn, of misschien iemand anders? Misschien specifiek AX/Citroën probleem?

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik blijf vermoeden dat je dit toch in de dynamo moet zoeken, het kan ook zijn dat deze tijdelijk niet heeft bijgeladen door versleten koolborstels. Mogelijk maken deze nu weer contact met de sleepringen waardoor het lijkt dat de dynamo goed werkt.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.