Citroën Evasion: motoventilator werkt niet op 1 ste snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw10

ik heb hier een citroen evasion staan waarvan het lampje hoge temperatuur knippert op het instrumentenpaneel. de schroeven draaien enkel op hoge snelheid. ik kan geen schema raadplegen met chassisnummer, daarom mijn vraag of de regeling van snelheid geintegreerd zit in de motoventilator of dat er ergens aparte weerstanden gemonteerd zijn. Chassis : VF7AFRHZA12771550

PEUGEOT TR

Geplaatst door PEUGEOT TR (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

geert3496 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik me goed herinner zitten er twee relais voor de fan in de zekerinkast in motorruimte.

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de gegevens kloppen wat ik heb, moet deze 2 ventilatoren hebben? op tekening tussen de twee ventilators wordt een weerstand aangegeven voor de koelventilatoren, in het elektrisch schema wordt niets vermeld.
De weerstand zou dan op de behuizing van de koelventilators moeten zitten.

PEUGEOT TR (0) PRO, 14 jaar geleden

de wagen heeft één motoventilator, er komen 2 draden van de motorzekeringkast, 1 gaat rechtstreeks naar massa. als ik zelf stroom zet op de 2polige stekker, gaat de ventilator op de ene klem op volle snelheid draaien, op de andere klem gebeurd niets, heb dus een nieuwe motoventilator besteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.