Citroën Berlingo: niet starten berlingo

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Bij het op contact zetten van de motor, branden de lampjes op het dashboard. Het lampje van de gloeispiralen geeft aan dat er gegloeid wordt want deze gaat na verloop van tijd ook weer uit. Bij het starten gebeurt er niks. Ook starten d.m.v. een volle powerpack en een volle 140 amp. accu geeft geen resultaat.
Is dit een startmotorprobleem of moet ik het verder zoeken.

johan1951

Geplaatst door johan1951 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Beunhaas (340) PRO, 12 jaar geleden

Defecte kontaktschakelaar, of defect startrelais in de startmotor.

Je kan eens gewoon even een plusdraad van de accu op de plus van het startrelais te zetten (dunne draad naar startmotor) , doet ie het dan wel , dan ikomt er geen spanning van de kontaktschakelaar, doet ie het niet, dan is het startrelais defect.

johan1951 (0), 12 jaar geleden

Ik heb een andere startmotor geplaatst. Met moeite kreeg ik de motor aan de praat. Accu was dan ook helemaal leeg.
IK heb de accu opgeladen en de motor startte normaal. Om de accu bij te laden wilde ik de motor laten draaien. Dit lukte, maar na een half uur sloeg de motor af. De accu was volledig leeg. Op het dashboard branden geen lampjes en er reageerde niks meer. De accu weer opgeladen en toen viel me op, dat wanneer ik de accupolen plaatste er behoorlijk wat vonkte. Volgens mij is er een stroomlek. Ik vermoedde de dynamo, maar toen ik deze loskoppelde, bleef de accupool vonken.
Wat er er loos zijn?

Lainke (0) PRO, 12 jaar geleden

Is dit een model waar er 1 of 2 ronde connectors op de langs balk tussen radiator en accu zitten?
Mss zit er oxidatie in een van deze connectors

johan1951 (0), 12 jaar geleden

Er zitten twee ronde connectors op. Deze zijn schoon en droog.
Aangezien er een verbruiker is voor het contact heb ik van alles maar geprobeerd. Het lijkt er op dat ik het "lek" gevonden heb. Verbruiker achter zekering 23 neemt stroom af. Ik heb de zekering er uit gehaald en nu lijkt alles in orde. Aangezien ik geen overzicht heb van de zekeringen, heb ik geen idee welke verbruiker er achter zekering 23 zit. Er zit een 10 A zekering in.
Is er iemand die mij een zekeringen schema kan doorsturen?

ronjo (0), 12 jaar geleden

Relais brandstofvoorverwarming?

johan1951 (0), 12 jaar geleden

Beste mensen allemaal bedankt voor jullie meedenken. Het probleem bleek toch de dynamo te zijn. Deze heb ik laten reviseren. Nu is het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.