Citroën C5 Tourer : Nieuwe C5 Tourer 2.0 hdif 6 bak trilt bij optrekken en bij 120 a

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDIF

Wie kan mij vertellen hoe het kan dat deze nieuwe auto trilt bij het optrekken bij een bepaalt toerental en het blijvend doet( Heel fijntjes ) bij 120 a 140 km per uur.Auto is viermaal gebalanceerd en ook op de auto tot hij o gaf op de meters.
Ik denk aan homokineet of versnellingsbak.
Ga naar dealer terug en samen rijden.Indien nodig naar importeur.
Wie herkent dit probleem.
Motor is van PSA en ook de versnellingsbak is van PSA.

Groet,
Hans

Hans007

Geplaatst door Hans007 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

33 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

edit bij type 2 wel wat bekender daar is het hydraulichs blok niet goed, maar kan in de bak zitten maar lijkt me sterkt is er niks opgemerkt tijdens het afleverings klaar maken? maar ana de andere kant de een vindt het irritand en de ander heeft het nergens over dus ja, maar je kunt er mee terug gaan

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Aardig monteurtje,
Mijn auto trilt als je gas geeft vanaf 100 naar de 130 a 140km/h.Wanneer je vervolgens 130 blijft rijden blijft hij door de gehele auto fijn trillen.Je voelt het in het stuur en stoel.Auto is op de auto gebalanceerd en staat echt op nul.
Ik denk toch aan een productiefout van de koppeling of aandrijfunit.
Groet,

Hans007

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

geen spelling in de ophanging ? lijkt mij eerder, wij krijgen vandaag of morgen ook een tourer binnen ik zal er eens naar kijken.

edit

is het handgeschakeld of automaat?

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste monteurtje, Handgeschakeld!!

Vandaag proefgereden met 1e monteur van garage.Hij bevestigd de trilresonantie bij 100 tot 140.Gaat de hele auto fijntjes door.Volgens hem geen koppeling of aandrijfas.Hij denkt zelf dat de rubbers van de wielophanging er stug zijn en deze veroorzaken de trilling.Wanneer je rustig gas geeft bij bv 100 wordt de trilling even erger totdat je weer op snelheid blijft rijden zakt hij iets wat af.Je voelt net of je op keiharde banden rijdt. Oplossing: Geen.Even aankijken. Misschien worden de rubbers soepeler en de trilling daardoor minder.Bij Citroën Nederland nog niets bekend. Is gewoon een irritante tril. Zal het nog twee weken aankijken en anders Importeur bellen.Deze schijnen niet zo meewerkend te zijn naar de dealer toe.
Groet,

Hans007

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

das mooi dat de 1ste monteur het ook heeft gemerkt, en ja eigelijk nog niet gek dat het niet een bekent probleem is auto is nog maar net op de markt, idd gewoon even aan zien ik zou personelijk wachten ot na de vakantie bij Citroën NL hebben ze de komende tijd ook vakantie; dus langere wacht tijden ook voor de dealer (helaas)

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Hey Monteurtje!

Nou ik heb Citroën gebeld en een mail gestuurd over de klacht. Eigenlijk vind ik het geen goede zaak dat je te horen krijgt, kijk het maar even voorlopig aan. Ik heb al veel nieuwe auto"s gereden en dit nog nooit meegemaakt. Dit hoort ook niet en verwacht toch wel van een merk dealer onderzoek CQ actie. We zijn klant en rijden 6 auto die bij hun gekocht zijn. Dus ik neem dan maar zelf actie. Ik rij erg veel en zit dus ook elke dag in de trilmachine C5. Dit is gewoon irritant. En ik ga over vier weken met hem op vakantie. Zit ik 1200 heen en 1200 terug te trillen. Zo gauw ik meer weet zal ik dit laten weten op deze site.
Vriendelijke groet,
Hans 007

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ok wij hebben de tourer nog niet binnen als ie er is dan kijk ik even de ophanging na op mogelijke locaties voor trillingen en ja het is vervelend om te zeggen even aan zien

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Monteurtje!

Je mag de mijne wel even lenen? Kom wel even langs hoor.
Vandaag ga ik kijken of er een andere Citroëndealer wil kijken voor een second opinion.Bij mijn garage hebben ze het erg druk en dus niet veel zin om hem eens op diverse punten te controleren.Let wel, bij aflevering trilde hij al.Ik denk dat het toch de danden zijn of vliegwiel.
We houden contact!
Groet,
Hans 007

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

een perfect gebalanceerde band kan door b.v een produktiefout of hoogteslag nog steeds voor trillingen zorgen..

overigens trillende auto;s zijn niet geheel vreemd bij het p.s.a concurn...bij de vorige c5 werden immers al velgen vervangen die bleken niet goed te centreren..
er zijn ook zat 307 en c4 rijders die nu nog liggen te bibberen over het trilprobleem wat niet uit hun auto te krijgen was/is..

probeer de zoekfunctie hier maar eens, leesvoer zat..

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Vandaag bij andere garage geweest en deze hebben de achterbanden verwisseld compleet met velg.Helaas hij trilt/resoneerd nog steeds bij 130 in zijn 6 en 110 in zijn 5 en 90 in zijn 4 het minst. Trilling is in de auto en duidelijk voelbaar in de stoel. Toerental is iedere keer rond de 2200 .Zat achter toch een band met hoogteslag. Voor niet gecontroleerd omdat het stuurt niet bibbert.
Nou volgende week maar weer terug.
Groet,
Hans 007

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Hans,

Kan het niet zo zijn dat de pully van de krukas (aan de multiriemzijde) trilt?
In de fase 2 zit hier een trillingdemper in die als ie kapot is een trilling veroorzaakt die in je stoel maar niet je stuur is te voelen.

Ik weet niet of de fase 3 dit ook heeft maar zou kunnen natuurlijk.

effe uitproberen met de kap omhoog iemand achter het stuur en op 2200 toeren zetten.
kijk naar de multiriem of ie trilt. 1 minuutje werk.

groet,
Martijn

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste Martijn,
Hartelijk dank voor jouw info!!
Morgen gaat hij terug naar de garage en gaan ze hem onderhanden nemen.
Ik heb er een officiele klacht van gemaakt en ben echt benieuwd wat het is en waardoor het komt.
Ik laat het absoluut weten hier op de site.
Een splinternieuwe C5 Tourer 2.0 HDIF die trilt bij 2200 tot 2500 toeren in zijn 4,5 en 6e versnelling.
Nog steeds erg bijzonder.
Vriendelijke groet,
Hans.

martijn v o (0), 15 jaar geleden

en dan ook nog even lid worden van de c5 club he.
www.c5club.nl.
Groet,
Martijn

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Lijkt me wel leuk.
Tot horens.

Hans007

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Auto staat nu twee dagen bij garage en kunnen tot nu toe niets vinden. Toch zijn ze het met mij eens dat de auto trilt.Ze zeggen het is net of je op keiharde banden rijdt.Hebben nu een mail gestuurd naar importeur voor hulp.Gaat niet telefoonisch maar kunnen alleen via een computer vragenstellen. Schiet lekker op zo! Nou maar hopen dat ze bij Citroën Nederland wat weten!! Anders de auto maar inruilen weer voor een nieuwe!
Groet,

Hans007

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Wat je zou kunnen doen is contact opnemen met:

Automobielbedrijf J. Oldenhage
Service
Venneperweg 535c t/m 541a
2152CB NIEUW-VENNEP
Telefoon: 0252-675041
Fax: 0252-675129
info@oldenhage.citroen.nl

deze meneer heeft ontzettend veel verstand van Citroens en heeft intussen ook heel wat phases 3 verkocht.
Hij heeft mij altijd goed en eerlijk geholpen. Even zeggen dat je zijn nummer hebt van de C5 club.
Ik weet niet of het bij je in de buurt is maar het is zeker een ritje waard en de koffie is lekker.

groetjes,
Martijn

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Hans007]Auto staat nu twee dagen bij garage en kunnen tot nu toe niets vinden. Toch zijn ze het met mij eens dat de auto trilt.Ze zeggen het is net of je op keiharde banden rijdt.Hebben nu een mail gestuurd naar importeur voor hulp.Gaat niet telefoonisch maar kunnen alleen via een computer vragenstellen. Schiet lekker op zo! Nou maar hopen dat ze bij Citroën Nederland wat weten!! Anders de auto maar inruilen weer voor een nieuwe!
Groet,

Hans007[/quote]
ja dit klopt,dit is sinds 1 januarie lanzaam ingevoerd, eerst ging alles via de fax en telefoon nu via E-mail, ik heb liever ook via de telelefoon, sneller antwoord etc. maar ja....

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste Martijn en Monteurtje,

Dank jullie wel voor de goede adviezen.Vandaag contact gehad met de garage( Officieel Citroën & Ford dealer).
Hebben contact gehad met Citroën Nederland en wat zegt deze???? Ga maar balanceren op de auto.Garage heeft gezegd dat dit allang is gebeurd!! Ga dan maar onderdelen vervangen.Ik moet eerlijk opbiechten dat de garage niet echt veel zelfinitiatief heeft.Ik weet dat, ook al zitten er Michelins onder er in de band een fabrieksfout kan zitten en deze zie je niet. Ook niet met balanceren.Ik zeg zet er nou twee andere velgen met banden onder! Ga dan weer rijden!! ja zegt garage ik heb niet een twee drie een auto om ze af te halen.
Dit gaat nu morgen of maandag gebeuren. Dan staat hij er al een week en is er een aantal keer proefgereden en meer niet.Ik zou haast de naam gaan noemen maar vindt dit flauw voor de garage.
Voor Citroën Nederland een cijfer 1 voor de moeite.Citroën Nederland jullie moeten je schamen om zo met een dealer en klant om te gaan die 8 auto"s heeft rijden!!!!!!
Wordt vervolgd!!
PS
De garage in Nieuw Vennep ga ik bellen als ze het erbij laten zitten.
Nogmaals dank en fijn weekend.

Hans 007

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Ik snap het niet. Indien het een officiele dealert is dan staat de showroom toch vol met auto's. De meeste hebben toch 4 wielen?
Kleine moeite lijkt mij.
We wachten af.

mcitr. (0), 15 jaar geleden

Waarom noem je die naam niet; het zijn gewoon prutsers. Ze kunnen een aantal simpele dingen uitsluiten zoals andere banden / wielen / naven, schijven en aandrijfassen. Daarna poelie, vliegwiel en uiteindelijk bak. Het is ze geraden met zo'n dure aanschaf. Die c5 is er net en ze hebben natuurlijk nog weinig gebruikerservaring; juist dan moet Citroen er belang in stellen om er achter te komen wat het is. Op deze manier irriteer je je meer een nieuwe dure met veel afschrijving dan aan een oud bakkie waar alle beginnersfouten al uit zijn.

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=mcitr.]Waarom noem je die naam niet; het zijn gewoon prutsers.[/quote]
Zolang de wederpartij zich niet zelf meldt bij de betreffende topic wordt het noemen van (bedrijfs)namen door het Problemcarteam niet toegelaten. Dit omdat het team de mogelijkheid van "hoor en wederhoor" voorstaat.

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste allemaal,

Vandaag naar garage gegaan en gevraagd wat er tot nu toe is gedaan.Auto staat er bijna een week en hij vertelde mij dat ze alles hebben gecontroleerd en bekeken en niets hebben gevonden.Ze hebben de voorbanden met achter gewisseld en nog trillen.Dit is het.Ik ben boos geworden omdat er vanuit de garage weinig of geen actie komt.Waarom geen banden vernieuwen.Probeer nou eens wat om dingen uit te sluiten!
Zit weer te wachten op antwoordt van Citroën Nederland. Heeft ze laten weten dat fijn tuning met balanceren niet helpt. Weet nu nog niets nieuws van C.N. Ons bedrijf heeft nu een klacht ingediend bij de directie en deze week een absolute oplossing anders gaan alle auto"s van ons( eigendom bedrijf) daar weg voorgoed!
De garage gaat vanavond verder met de C5.Speciaal overwerken! Voor mij en hunzelf.
Ik ben het met de Moderator eens dat ze zich op dit forum niet of nog niet kunnen verdedigen.Zou het ook helpen om de naam te noemen? Het probleem wordt dan misschien alleen maar groter. Persoonlijk heb ik niets tegen de beste man van de garage. Ik ben alleen erg in hem teleurgesteld en zijn directie! Dit is ook door mij en het bedrijf medegedeeld!
Wordt vervolgd mensen.
Vriendelijke groet,
Hans 007

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Hans007 zegt: "Zou het ook helpen om de naam te noemen? "

Nee, dat helpt niet .
het is ook niet toegestaan op deze site.

mvg,
moderator.

mcitr. (0), 15 jaar geleden

We wachten het af...ik ben wel heel benieuwd wat ze gaan doen tijdens het overwerken.
Succes!

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste mensen,

Vandaag 6 augustus gebeld hoe het ervoor staat na een week de auto bij de garage te hebben staan.
Ja zegt de garage, we hebben de wielophanging losgemaakt en vastgezet en ook de motorsteunen. Tevens hebben we ( na een week eindelijk) alle vier de wielen geruild met onze proefauto C5.Volgens ons trilt hij nu niet meer dus kan je komen rijden met mij? Natuurlijk!! Ik om 17:00 naar Ijsselstein waar de Citroën/Ford dealer zit.Ik rijden en ja hoor hij trilt niet zoals hij deed. Wel is het zo dat de nieuwe C5 erg gevoelig is met wegcontact.
Ik blij, zonder dat nog te zeggen.Zo zegt hij nu krijg je je eigen wielen er weer onder. Wij weer rijden.En ja hoor tril was weer voelbaar.Zo zeg ik het zit in de voorbanden of een van deze. Dus ik wil nieuwe banden eronder.
Ja moeilijk, Michelin levert erg slecht en de bandenmaat 235/55-17 is moeilijk te verkrijgen.Haal je ze maar bij een andere auto af.Morgen is hij dan, als het goed is klaar. Ik denk dus dat er een band onder zit met inwendig een probleem die je niet met balanceren wegkrijgt.Met fijntuning krijg je het stuur wel stil maar niet de auto.
Wat mij nog steeds verbaast is de trage en lakse houding.Dit had al veel eerder gedaan kunnen worden.Ik vind het echt een heel slechte service van de garage waar je al 6 jaar klant bent met 8 auto"s.
Ik juich nog niet en laat jullie weten of het probleem met de nieuwe banden inderdaad weg is.
Zal waarschijnlijk vrijdagavond zijn op deze site.
Hartelijke groet,

Hans 007.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ok das mooi om te lezen dat het nu (kijk niet naar straks he ;) ) opgelost is, maar het klopt idd dat Michelin levert erg slecht en de bandenmaat 235/55-17 levert-aan te komen is- wij komen er ook erg slecht aan op het moment, hoop dat het gauw verbeterd.

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Beste allemaal!!

Vandaag 07-08-2008 is het eindelijk zover. Het probleem is OPGELOST!!!!!!!!! En wat was het probleem???
Een velg met band op het voorterrein was niet zuiver.Twee nieuwe velgen met banden, deze komen van een andere auto, en hij is nu stil!
Dit heeft al met al 6 weken geduurd en had al veel eerder geregeld kunnen worden. Dit had ik ook gevraagd, en was om een of andere reden niet mogelijk. Na een flinke woordenwisseling zijn ze actief gaan worden.
Ik blijf eerlijk en zal jullie ook zeggen, dat mijn vertrouwen in de garage weg is door nonchalante houding en laxe service!
Bij elke garage is het wel wat maar dit heeft veel irritatie teweeg gebracht wat achteraf niet nodig was geweest. Het heeft al met al 11 dagen geduurd.
Ik wil jullie vriendelijk danken voor de adviezen en reacties en hoop dat menigeen hier wat aan heeft. Dit is natuurlijk niet echt alleen een probleem van Citroën, het kan bij elk merk voorkomen. Gewoon stap voor stap aan de slag, is mijn advies aan een ieder.
Nogmaals dank en ik sluit af met een vriendelijke groet,

Hans007

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Hans, mooi dat het is opgelost.
bedankt voor de feedback.

mvg,
(ook) Hans.

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Graag gedaan en succes met deze nuttige site!!

groet,

Hans....................................007

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

mooi dat het compleet opgelost is maar, met een nieuwe auto (zoals bij jou) moet je voor elke handeling toestemming aanvragen ivm garantie en daar hapt geen elke importeur graag in, helaas. maar gelukkig heb jij weer een goede auto. dus rij plezier er mee

Hans007 (0), 15 jaar geleden

Dankje Monteurtje!
Succes met het helpen van andere mensen en het ga je goed!

Hans007

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

jij ook, bedankt.

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Beste Hans,

En je weet nu naar welke garage je wel moet gaan he?
Groetjes,
Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.