Citroën saxo vts: Olielampje blijft branden zonder op contact te staan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Hallo,

Laatst op een ochtend tijdens de rit ging mijn olietemperatuur/niveaumeter oplichten zoals hij voor het starten altijd doet. De meter sloeg vol uit en na een seconde of 10 ging het lampje weer uit en de meter bleef zo staan. Tegelijkertijd knipperde mijn laadlampje. Als ik nu start geeft hij geen niveau meer aan en na een seconde of 10 (wanneer hij overgaat op het temperatuur aangeven) slaat hij volledig uit. Daar is nu bijgekomen dat het oliedruklampje blijft branden als ik de auto van contact af zet. Als ik start dooft hij wel. Als ik het stekkertje van de druksensor losneem blijft hij branden. Iemand een idee?

mario666

Geplaatst door mario666 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vul even de gegevens over type en bouwjaar in.

Hans

mario666 (0), 16 jaar geleden

Ik heb vanavond de bedrading onder de auto van de oliedruk, oliepijl en temperatuur bekeken en niets vreemds kunnen vinden (Ik had op problemcar een soortgelijk probleem gevonden) Er is wel iets nieuws bijgekomen nu; het lampje van de startblokkering knippert tijdens het rijden.

mario666 (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost. Kabelbreuk tussen accu en dynamo. Door de hitte was deze versmolten met de bedrading van de oliedruk en temperatuuropnemer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.