Citroën DS3: P2137

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Heeft iemand ervaring met de storingscode P2137. Ik heb hem een keer eerder naar de garage gebracht, toen hebben ze hem "uitgebreid" uitgelezen en updates uitgevoerd. Daar rekenden ze 75 euro voor. Nu zijn we een maand verder en is de storing terug. Ze geven aan dat ze hem nu 'echt' lang moeten uitlezen (zoals ze de vorige keer ook vertelden) en dat in het slechtste geval de electronische eenheid van de motor vervangen moet worden. Heeft iemand daar ervaring mee? Alvast bedankt!

Birgitd

Geplaatst door Birgitd (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën DS3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hundoendat (0), 5 jaar geleden

Ik heb geen ervaring met deze storingscode maar als ik onder google zoek op storingscode, P2137, Citroën DS3 dan blijkt dat deze storing te maken heeft met een defecte positiesensor op het gaspedaal.

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Idem hier, spanning op sensor gaspedaal is niet gelijk aan de spanning op de andere sensor. kijk hier maar eens :
http://bestride.com/engine-trouble-codes...

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

U weet zeker dat de motor ECU voorzien is van de laatste software . Bij PSA is P2137 een bekende storing . Kan natuurlijk altijd een andere oorzaak hebben , maar een defecte motor ECU kennen we niet bij dit type motor ( DV6 ).Indien de laatste software is geplaatst is de 2e optie een defect in het elektronisch gaspedaal . ( even wisselen met een andere en een tijdje rijden om te testen )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën DS3 of stel zelf een nieuwe vraag.