Citroën Xsara: penetrante benzinelucht in interieur

Bouwjaar: 1998

Ik ben in het bezit van een Citroën Xsara 1.8-16V van mei 1998 met circa 90.000km op de klok. Af en toe doet zich het verschijnsel voor dat een sterke benzinelucht het interieur binnendringt. De keren dat dit gebeurt, is het vrijwel altijd vrij kort na de start en wanneer de auto met draaiende motor veel moet stilstaan (bijv. in de stad bij stoplichten).

Wat kan de oorzaak zijn van het bovengenoemde probleem? Is dit mogelijk een bekend euvel bij citroën xsara's van een bepaald type of bouwjaar?

Graag reacties!!!

rcorvers

Geplaatst door rcorvers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roadpetrol (0) PRO, 19 jaar geleden

je hebt vast al alle mogelijke lekkage onderzocht. kijk eens naar het absorbtie filter (tydelijke opslag benzine dampen uit tank) soms wil het gebeuren dat dit filter niet wordt afgezogen,en dan overvol raakt. dit door vaak korte stukken rijden of op gas rijden

autobalk (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer koud de benzineslang op de motor contact aanzetten en direct kijken , want de benzine verdampt daar zeer snel
Er zit een klein stukje slang dacht ik

auto haarlem (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal lekt in koude toestand de benzineslang ( aanvooer) op de injectiegallerij, dit zie je maar heel even, dus even met twee man controleren bij een koude start, vaak zie je ook wat restsporen rond de slang en aansluiting van verdampte benzine.

marcoftj (0), 16 jaar geleden

Ook ik had dit vandaag met mijn Xsara 1.8 16v uit '98

Opeens een benzine lucht in de auto en meteen onder de kap gekeken.

Daar zag ik idd benzine uit allebei de slangaansluitingen komen.

Geen grote lekkage maar genoeg om een flinke benzine lucht binnen te krijgen.

ANWB gebeld en nadat deze er was motor gestart en geen lekkage meer aan kunnen treffen.

Wat blijkt,
Bij die 2 aansluitingen op je injectorrail zit een "drukklep" en als die even blijft hangen kan deze zijn druk niet kwijt wat dus geeft dat de druk even via deze 2 slangaansluitingen ontsnapt.

De conclusie van de ANWB was om een fles injectorreiniger door de benzine te doen.

Hopelijk lost dit het euvel op.

Zal het in de gaten houden en updates hier plaatsen.

Groetjes,
Marco
www.citrosport.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.