Citroën citroën 19d xsara vtr: spanrol dynamoriem

Bouwjaar: 2001

hoi,

weet er misschien iemand hoe ik het probleem van het klapperen van de spanrol van de riem mbt. dynamo-stuurservo-aircocompr. kan verholpen worden. Dit doet zich alleen voor bij koude motor en een omgevingstemp. van +/- 10°c en kouder.Dit doet zich al voor toen wagen nog in de garantieperiode was en herhaald zich elk jaar weer.Er is al reeds alles geprobeerd en 2x spanrol vernieuwd en de wagen heeft pas 60.000km gelopen.De importeur laat weten dat we maar moeten leren leven met dit probleem.

alex pustjens

Geplaatst door alex pustjens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Demper op de dynamische spanrol defect (onderdeel nr 575181). Deze kan de trillingen van de riem niet meer opvangen. Klusje van 1h20.

E.TURBO (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het een dw8 motor is, kun je onder de pomp de snaar mer 13 vaster draaien. Als je dat doet met draaiende motor hoor je het geluid veranderen, en zelfs verdwijnen.

alex pustjens (0), 19 jaar geleden

Het probleem is nog niet opgelost, en de importeur heeft zich terug getrokken van het probleem, ik ga proberen een kortere riem te plaatsen.

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kortere riem plaatsen heeft waarschijnlijk geen zin. Zoals al is gezegt is de veer met demper defect. Deze vervangen en de riemspanning goed afstellen (als het om een excentrische rol gaat) en klapperen moet over zijn.

alex pustjens (0), 19 jaar geleden

Ja Blade_357, de spanrol is al 3x onder garantie van de importeur vervangen,als het probleem zo gemakkelijk op te lossen is was het al geen probleem meer.Het is een motor waar alles op een riem loopt,dynamo-servopomp-airco-spanrol-geleiderol, en het probleem openbaard zich bij temp.rond de 5°C, en dan na 5min. is het geluid niet meer te horen.Na het voorgloeien en starten moet alles zwaar trekken aan de riem!!!!!

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor dynamo-poelie zit erop? Een vaste of een vrijlooppoelie? Als er een vaste op zit kun je klapperen van de riem voorkomen door zo'n vrijlooppoelie te monteren.

alex pustjens (0), 19 jaar geleden

na een tijdje uitproberen is het opgelost het is gelukt met een nieuwe riem maar wel een maatje kleiner hetspul is gewoon strakker aftestellen,en het resultaat is positief.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.