Citroën Xsara: picasso 2001 contactslot defect / motorstoringslampje brand

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

mijn sleutel zat muurvast in het contactslot in de stand dat de motor loopt. Geen beweging in te krijgen, na het plaatje van het slot te hebben gelicht uiteindelijk het slot kunnen draaien door deze te helpen met een dreveltje en een hamertje. Het hele slot uitgebouwd en gesmeerd en alles leek het weer te doen. Helaas is dit dus niet waar, de kachelblower doet niets meer en het motorstoringslampje brandt. Heeft iemand een idee wat het kan zijn. Heb wel een nieuw contactslot besteld in de hoop dat dit een oplossing biedt (en om te voorkomen dat ik vandaag of morgen weer niet de sleutel eruit krijg!)

Valt het eventueel ook zelf te resetten als het met het contactslot te maken heeft?

groet,

terra

Geplaatst door terra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

het contactslot is inwendig defect waardoor de kachelblower niet functioneert daarna moet hij uitgelezen en eventueel gewist worden je kan ook als de motor goed draait nog een paar keer starten daarna moet het lampje ook vanzelf uitgaan mits er geen storingen zijn

terra (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de reactie, zal het eens proberen.

terra (0), 17 jaar geleden

Slot vervangen, blower werkt weer. Storing motormanegment blijft terugkomen ook na meerdere malen starten. Stroring laten uitlezen, die waren niet aanwezig, wel geheugen gewist. Nu is alles weer oke, hopelijk blijft ie het weer goed doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.