Citroën Xsara: Startprobleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8I 16V

Hallo,

Heb al maanden problemen met starten. Soms met koude start, maar meestal na aantal korte ritten. Het lijkt of hij niet goed "aanslaat". Ik moet dan gas bijgeven om hem goed te laten lopen. Eigenlijk krijg ik hem zo altijd aan de praat. Bij de dealer (en andere garages, heb er al 3 gehad), kunnen ze geen fouten vinden met uitlezen en start hij ook altijd goed. Inmiddels is het systeem gereinigd, zit er een nieuwe stappenmotor in (nu loopt hij wel stabieler, hiervoor was het toerental niet altijd constant wanneer ik stilstond, voor een stoplicht of zo), maar het probleem blijft. Wie heeft er een tip?

Elra

Geplaatst door Elra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

het is mogelijk dat de hydraulische kleppen niet goed functioneren
het beste is als dit probleem koud voorkomt dat de auto in de garage koud gestart wordt op dat moment kan men het beoordelen waar het zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.