Citroën Xsara: picasso - ruikt sterk in interieur

Bouwjaar: 2003

Beste Mensen,

Sinds een half jaar ben ik in het bezit van een Picasso. Tijdens het rijden ruikt de auto naar een onaangename geur. De auto is deverse malen terug geweest (airco systeem diverse malen gereinigd) maar de geur blijft. Wanneer ? Metname afremmen en optrekken en bij veel stuurbewegingen. Op de snelweg heb ik nagenoeg geen last. Volgens mij zijn het geen uitlaatgassen, airco kanalen moeten nu wel schoon zijn (ca. 6 x gereinigd) maar een oplossing is er niet. Ik heb op deze site gelezen dat soms de aanjager nog wel eens defect wil raken maar of dat dit het probleem is ? Volgens mij is het wel zo dat als de airco aanstaat er minder problemen zijn dan als de verwarming aan staat (dus staat de verwaremen). De garagehouder kan niets meer bedenken vandaar mijn oproep.

Hoor graag tips

browny

browny

Geplaatst door browny (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 18 jaar geleden

Misschien heb je ergens een olie lekkage en dat de olie op het uitlaatspruitstuk komt.De aangezogen lucht voor je ventilatie zuigt deze damp mee naar binnen en je hebt een onaangename geur binnen. Hoeft geen grote lekkage zijn 1 druppel olie kan al veel stank teweeg brengen...
Succes

browny (0), 18 jaar geleden

Thanx Turbo,

Deze optie lijkt mij niet direct voor de hand liggen omdat de lucht van buiten wordt gezogen. Er wordt niet direct lucht gezogen onder de motorkap. Vreemde is bovendien dat als ik de ventilator minder hard laat werken de geur sterker is dan als ik deze hard laat bladen. Werkt de airco stevig dan ruik ik het minder dan als deze op eco staat. Als de auto net rijdt dan krijg ik ook zo'n vlaag ... De aanjager werkt goed maar zou het kunnen dat deze het veroorzaakt ?

Hoop op nog meer tips daar ik aardig met dit probleem in de maag zit.

browny

pvdveen (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo Gerry

wat voor geur is het? warme koelvloeistof? ruik dat ook eens of het daar mee overeen komt dat zou duiden op een lekke kachel radiateur bv
groedjes Pieter

browny (0), 18 jaar geleden

Beste Peter,

De lucht is iets wat onbestendig muf / vettig .. (kaarsvetachtig) kan het erg moeilijk beschijven.. alles behalve prettig ..

Volgens mij verlies ook ook geen water, en pas geleden is de airco (half jaar terug) bijgevuld ...

Heb nu airco filter er uitgetrokken en met een soort vloeibare spuitzeep in de ruimte gespoten echter bij vlagen komt het steeds terug metname bij veel draaibewegingen en remmen/optrekken en als ik de aanjager zachtjes laat draaien.

Ik ga voor de zekerheid de radiator vloeistof nog even checeken maar verwacht hier niet veel van. De garagehouder heeft al van alles uitgeprobeerd (garantiezaak) maar weet nu geen raad meer ....

gerry / browny

browny (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Iemand vroeg wat voor geur er geroken werd. Ik zou net nu omschrijven als een beetje stopverf geur.

niet sterk maar wel waarneembaar.

nog iemand suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.