Citroën Berlingo: Plotseling ouderwets diesel geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Diesel

Hallo,

Ik heb een Berlingo 1.9D uit 2002, rijdt prima en regelmatig onderhouden.

Afgelopen jaar is het volgende probleem mij 3 keer overkomen. Bij het rijden op de snelweg veranderd in een klap het geluid van het normale berlingo-geluid naar een heel blikkerig geluid. Zoals oude dieselbusjes meestal klinken, een typisch 'ouderwets dieselgeluid'.

Dit hoor je vooral op momenten dat je meer gas geeft. Zolang het toerental gelijk blijft valt het bijna niet op. Daarbij wordt het vermogen ook minder en wordt wegrijden lastiger.

Dit geluid houdt aan tot dat de motor ongeveer 10 minuten uit staat. Als de motor wordt uitgezet voor een korte tijd en opnieuw gestart is het geluid weer normaal.

Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Alvast bedankt voor reacties!

Groet, Peter

melillo

Geplaatst door melillo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Peter ?.... Vervroeging van de pomp blijft hangen . Meestal is vuil of roest onder in de pomp de oorzaak. Groeten.

melillo (0), 12 jaar geleden

Beste Punt, bedankt voor je reactie!

Is het noodzakelijk om hiervoor de pomp te vervangen? Of kan dit schoongemaakt worden? Wat zal een garage er ongeveer voor vragen?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Prijzen daarmee houd ik mij op de vlakte . Bij een Bosch-pomp zit er aan de onderkant een ruitvormig plaatje met daarachter een plunjer en een veer. Losnemen en zie of daar iets zit of niet zo hoort . Bij een roto-pomp kunnen er meerdere oorzaken zijn. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.