Citroën Xsara: Probleem met Centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Sinds gisteren heb ik een probleem met de centrale vergrendeling. Als ik de auto met de afstandbediening vergrendel, wordt gelijk weer ontgrendeld; net of er een deur openstaat of wat de auto normaal gesproken doet als je ontgrendelt en de deur niet binnen 30 seconden open doet. Ik heb gekeken of er iets met een zekering aan de hand is, maar ik kan in het (originele) boekje geen zekering vinden. Dus maar één voor één alle zekeringen er uit getrokken. Nu doet de afstandsbediening het ook niet meer. Toeval? Kapot? Geen idee; volgens mij kapot of plotseling leeg: de knipperlichten -die normaal bij openen of sluiten oplichten- doen het ook niet meer. Als ik de deur met de sleutel aan de bestuurderskant op slot doe, gaan alle sloten gelijk weer open. Ik kan de auto wel aan de passagierskant op slot doen, dan gaat alles goed. Vragen: is er iemand bekend met een dergelijk probleem en is er een oplossing voorhanden. Is er überhaupt een aparte zekering voor de CV. Er moet ergens een relais of ontvanger zitten. Weet iemand waar?Ik heb alle zekeringen losgehad; moet ik nu de sleutel opnieuw inleren of zo? En tenslotte: waar kun je het best terecht voor vervangende materialen (relais, afstandbediening).
Al vast bedankt voor het meedenken.
Groet, Ed

Ed Spoor

Geplaatst door Ed Spoor , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 jaar geleden

Draadbreuk in kabeldoorvoer tussen deur en deurstijl , al gecontroleerd ?

Ed Spoor, 10 jaar geleden

Vorige week is de auto voor APK geweest. Gelijk laten kijken. Volgens de garage is het slot zelf defect. Slot zelf € 79,- ex BTW. Uurtje voor het inzetten. Wordt 1e week van mei gerepareerd. Ik laat de uitkomst weten.

Ed Spoor, 10 jaar geleden

Slot was kapot. Nieuw slot er in en de CV werkt weer, alleen nog niet met de AB. Uurtje voor het inzetten was overigens niet juist; ruim 2 uur werk.
Nu nog ff zoeken hoe je een AB in moet leren.

check

Beste antwoord, geplaatst door Ed Spoor, 6 jaar geleden

Ik heb de AB nooit in kunnen leren. Alles volgens het boekje gedaan, zelfs de dealer kwam er niet uit. Die oordeelde dat er dan maar een hele nieuwe CV-unit in zou moeten. Niet gedaan. Auto later ingeruild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.