Citroën Xsara: raambediening bestuurderszijde

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo,

Raam aan bestuurderszijde gaat niet meer open. Draadbundel tussen portier en deurstijl is goed. Als ik op het knopje voor omhoog of omlaag druk hoor ik alleen een zacht getik uit het raammotortje komen. Ik heb al een ander mechaniek met motor geprobeert (nieuw) en geeft hetzelfde getik. Het is een systeem met comfortschakeling. Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt,

Dick Wijngaard

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Oldenhage (0), 13 jaar geleden

hoogstwaarschijnlijk toch een draad, of een ruit die vast blijft plakken in het rubber

david 05 (0) PRO, 13 jaar geleden

normaal zijn het altijd de draden die dit soort problemen geven bij deze modellen ,
door meten is het beste , ik heb eens geweten , dat de isolatie niet door was , maar wel de draad inwendig onderbroken en dit was niet zichtbaar .
Succes
.

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Johan en David.
Draadbundel is het niet, helemaal gecontroleerd en is goed. Ga nu eerst (maandag) een ander schakelaartje proberen.
bedankt voor het meedenken.

Dick

Grietje (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat heb ik pas ook meegemaakt en omdat ik spanning had op de stekker van de ruitmekaniek heb ik deze vervangen en ook zonder resultaat. Spanning op de stekker wil daarom niet zeggen dat je ook stroom hebt. Bij mij was in de deur een massadraad beschadigd die slecht contact gaf. Vandaar ik had wel massa maar door de slechte verbinding geen stroom voldoende om de mekaniek te bedienen. Inderdaad bij mij was die draad dus inwendig beschadigd en ook niet zichtbaar van buitenaf. Denk dat jij hetzelfde probleem hebt.

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Griet,

Zal de bedrading in de deur nog eens controleren, want vanaf de deur naar de auto is goed, motor en schakelaar zijn het niet dus blijft er weinig meer over. Bedankt tot zover.

Dick

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Was de oorzaak van een eerdere reparatie. Een stekkertje was in een positie gestopt waar die niet hoorde, en maakte dus geen contact met het gedeelte wat de deur ingaat.

Dick

david 05 (0) PRO, 13 jaar geleden

fijn dat het is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.