Citroën Xsara: STORING: Acculaadstroom

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i Berline Comfort

Hallo,

Even namens een kennis. Die meldde mij het volgende: Mijn boordcomputer geeft nu en dan de melding "STORING: ACCULAADSTOOM". Dit doet hij wanneer ik het contact inschakel cq de auto start. Ongeacht wanneer, 's ochtends koud, na een lange rit of stop bij bijvoorbeeld de pomp o.i.d.

Even een en ander doorgesproken met hem en het komt er dus kort op neer dat hij deze melding op het scherm krijgt maar niet altijd. Krijgt hij de melding dan blijft het acculampje ook de rit aan. Komt de melding niet dan gebeurt het ook niet onder het rijden. M.i. krijgt hij dus het signaal wel of niet en daarop volgt de melding. Normaliter zou je denken dat de dynamo niet meer 100% functioneert en dat hij daarom te weinig stroom afgeeft. Maar waarom dan de ene keer wel en de andere keer niet? Zit er misschien sluiting in een sensor of stekker? Iemand eerder met dit bijltje gehakt?

Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

gr,
Sander

r03l0f5

Geplaatst door r03l0f5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GOVA (0) PRO, 13 jaar geleden

Werken je ruitensproeiers nog ?

r03l0f5 (0), 13 jaar geleden

Jazeker. Ik zie overigens het verband niet. Nadere uitleg misschien?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

controleer de zekeringen ff

r03l0f5 (0), 13 jaar geleden

Lees goed. De ene keer wel, de andere keer niet. Het werkt en de melding impliceert dat volgens mij de dynamo niet voldoende stroom afgeeft. Vreemde is alleen dat hij het de ene keer wel aangeeft, de andere keer niet. Dat het met een zekering te maken heeft lijkt mij dus niet. Anders graag even de uitleg wat er te controleren valt. Een kapotte zekering zorgt toch altijd voor het disfunctioneren van een voorziening?

melvie (0), 13 jaar geleden

zit er een vrijloop koppeling op jou dynamo, waar de multi-riem overheen loopt?

r03l0f5 (0), 13 jaar geleden

even zonder 100% zekerheid maar na mijn beste informatie; ja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.