Citroën C5: rechter Xenon lamp doet het niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2L

Hallo allemaal.

Ik heb een probleem met mijn rechter Xenon lamp. Bij het aanzetten van het dimlicht brand alleen de linker lamp. De rechter niet. Ik heb een nieuwe lamp gemonteerd (ik heb hem ook aan de linkerkant geprobeerde dus hij is niet stuk) en de 15 Amp. zekering vervangen (was doorgebrand). Naar mijn idee is alles weer op de juiste wijze gemonteerd (verschillende keren opnieuw gemonteerd) maar de lamp wil niet branden.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? De zekering blijf heel.

Alvast bedankt voor je reactie.

Groet,

ricann

Geplaatst door ricann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

croswort (0) PRO, 16 jaar geleden

starter stuk? viekant blokje achter koplamp

ricann (0), 16 jaar geleden

Hallo croswort,

Bedankt voor je reactie.
Vandaag de auto naar de dealer gebracht. Bleek niet de starter te zijn maar een electronische regelunit die in de koplamp zit. Dat betekende een compleet nieuwe koplamp. €800.-- ( excl. montage) Dit werd mijn te gortig. Dan maar geen Xenon. Twee nieuwe H4 koplamp units laten monteren ( je moet tenslotte licht hebben) koste €525,--compleet gemonteerd. H4 lampen zijn trouwens en stuk goedkoper dan Xenon (laatst bij de dealer Xenon lamp laten vervangen a €200.- per lamp) Xenon verlichting hoeft van mij niet meer. Met dit soort woekerprijzen gaat de lol van Xenon er gauw af.

Groet,

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Xenon aftermarket sets zijn goedkoop, nieuwe lampen op andere adressen gehaald 60 euro...

Cor

ricann (0), 16 jaar geleden

Hallo Cor,

Deze lamp was vervangen tijdens de APK (anders afkeur) naderhand heb ik op internet ook een goedkopere lamp gekocht. Hier heb ik echter niets aangehad door het probleem met het electronica. Alles bij elkaar een dure grap waar ik echt niet bij van werd. Vandaar mijn opmerking over Xenon. Mijn goede Xenon lamp is dus te koop compleet met lampen. De andere is trouwens ook te koop compleet met lampen.

Richi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.