Citroën Saxo: relais knipperlicht vervangen?

Bouwjaar: 1997

Ik heb vorige week particulier een Saxo gekocht uit 1997. En natuurlijk... na de eerste paar honderd kilometers gaat het relais van de knipperlichten als een gek tekeer. Hij klikt erg onregelmatig. De knipperlichten zelf gaan dan overigens niet aan. Zodra je de richtingaanwijzers aan doet klikt het relais braaf met de richtingaanwijzers mee.

Hoe kan je een relais vervangen? Kan je die net als een zekering eruit trekken of zitten er aan de achterkant draden gesoldeerd? Weet iemand welk type ik moet hebben?

Bedankt!

Perry

perrysaxo

Geplaatst door perrysaxo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

citroen23 (0), 19 jaar geleden

zit 'm in 8 van de 10 keer in de schakelaar......
in de schakelaar zitten sleepcontacten.na verloop van tijd gaan deze contacten slijten zodat op hun afgelegde weg hun kopervijzels achterlaten. uiteindelijk is er dan een permanente verbinding tussen de strips(schakelaar permanent gesloten)
je kunt deze schakelaar waarschijnlijk wel openen en reinigen (goedkope oplossing)of een bij de sloop aanschaffen of een nieuwe erin zetten.
vaak is het ook zo dat als de schakelaar gebruikt heb het daarna net iets anders klink dan daarvoor (afwisselend klikkeren of continue)
knipperlicht relais gaat niet vaak kapot (deze zijn dan ook meestal kapot en doen het dus niet als je de schakelaar "aan" zet)

perrysaxo (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!

Met de schakelaar bedoel je dus letterlijk de hendel aan het stuur?

Zit wel wat in ja, in jouw uitleg. Als het relais stuk zou zijn dan zal het knipperen ook wel niet normaal gaan.

Is dit een kwestie van een paar schroeven los en dan kan je bij de hendel? Of is dit meer werk voor een monteur?

citroen23 (0), 19 jaar geleden

ja met de schakelaar bedoel ik letterlijk de hendel aan het stuur. de ervaring is dat je met een paar schroeven een heel eind komt.

Erikie2865 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Hij klikte wel eens af en toe, maar dat was alweer een tijd geleden. Nu is het vrijwel constant met een klikritme 2x zo hoog als wanneer je richting aangeeft. Ik dus met volle moed de dashboard onderdelen rond de stuurkolom losgeschroefd en de hendel losgemaakt. Maar ik kon hem er niet helemaal uitschuiven. Zo te zien kan dit niet zonder het hele dashboard of het stuur eraf te halen.

citroen23 (0), 18 jaar geleden

het hele dashboard lijkt me sterk...........
maar het stuur is met 1 centrale bout zeer snel verwijderd
ik ben geen saxo kenner maar mocht deze een airbag hebben dan eerst de accupolen losmaken en een kwartiertje wachten ivm het ontladen van de condensatoren tbv de airbag !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.