Citroën Xsara: Remlicht Xsara II werkt niet meer

Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8 (1.9D)

Vanmorgen merkte ik dat de remlichten van mijn Xsara het niet meer doen. Ik heb de zekering (F20, 10A) gecontroleerd en die bleek goed te zijn. Nu zag ik dat er een switch zit aan het rempedaal. Deze zit was los, maar lijkt toch contact te maken. En als hij té los zou zitten, dan zou het remlicht altijd moeten branden lijkt me. Iemand een idee welk type switch dit is, of kan er iets anders aan de hand zijn?

Grtz

soapwater

Geplaatst door soapwater (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Een losse schakelaar is al geen goed teken, verbind de schakel punten door en controleer of de remlichten dan wel branden, zo ja, dan een nieuwe schakelaar monteren, do oude kan inwendig stuk zijn.

soapwater (0), 16 jaar geleden

Bedankt, ik heb daarnet een schakelaar van een sloop-ZX gehaald en het remlicht doet het weer... De originele schakelaar bleef ingedrukt (verbreekcontact was altijd verbroken). Het kan dus ook eenvoudig...

Grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.