Citroën BX: Remsysteem Citroen BX

Bouwjaar: 1991

Wij hebben weinig ervaring met het merk Citroen en al helemaal niet met het hydraulische remsysteem van een BX van 1991. Het volgende probleem doet zich voor: deze BX met een 1400 cc benzinemotor heeft een aantal maanden stil gestaan en moet nu APK-gekeurd worden, maar heeft op de (platen)-remtestbank totaal geen remvermogen op de achterwielen. De schijven zijn niet echt roestig dus we denken dat hij wel remt tijdens het afremmen op de weg, al zal dat ook niet veel zijn.

Heeft iemand ervaring met het remsysteem van een Citroen BX en kan ons advies geven?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 21 jaar geleden

5 Reacties

Menzinga PRO, 21 jaar geleden

Het remsysteem van een BX is gekoppeld aan het veersysteem. Als het veersysteem goed werkt, moet ook de oliedruk richting achterwielen in orde zijn. Conclusie: de achterremtangen zitten gewoon vast.Dit is te controleren door met draaiende motor te kijken of de remblokken aangedrukt worden tegen de schijf.  

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 21 jaar geleden

Wij hebben het remsysteem gecontroleerd en constateerden dat de remblokken wel degelijk tegen de schijven aangedrukt werden. We kwamen er achter dat de schijven en blokken zeer vettig waren en toen die gereinigd en opgeschuurd waren, was er ook weer remvermogen.
Bedankt !

didier2218, 20 jaar geleden

het ontluchten van de achterremmen wil ook nog weleens helpen

autobalk PRO, 18 jaar geleden

Ik heb nu ook een BX met het zelfde verhaalDe schijven zijn niet echt roestig dus we denken dat hij wel remt tijdens het afremmen op de weg, al zal dat ook niet veel zijn.Als ik hem op de hoogste stand zet geeft de platenbank wel remkracht aan in de normale stand niet

Het veersysteem werkt wel goed

Ik heb hem nog niet ontlucht,zal wel moeilijk zijn ivm afbreken nippels

autobalk PRO, 18 jaar geleden

Ik heb de achterremmen ontlucht en weer remkracht achter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.