Citroën Saxo: remverschil na vervanging spoorstang en remcillinder

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

Ik heb sinds kort de remtangLV vervangen en de spoorstang. Hierbij moest ik het wiel weer handmatig recht zetten,
dus eigelijk uitlijnen. Ook is het gehele remsysteem van nieuwe vloeistof voorzien en zorgvuldig ontlucht. Nu is het zo dat
als ik normaal rijdt de auto prima rechtdoor gaat en niet afwijkt. Maar als ik rem dan ,vooral bij hoge snelheden 80+, dan
schiet de auto naar rechts toe. In mijn beleving lijkt het alsof hij rechts dan harder remt dan links en daardoor trekt.
De remtangLV is, van de sloop, vervangen maar van het zelfde type, zou er iets mis mee zijn toch of kan het remverschil
ingesteld worden? Andere oplossingen wellicht.

De oude remtang werkte nog goed, het ontluchtnippel was alleen afgebroken, dus je kon hem niet ontluchten meer.
Ook kwam ik erachter dat de blokken fout gemonteerd waren door de vorige eigenaar. Heb ze goed gemonteerd nu.

dennizzz

Geplaatst door dennizzz (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de auto naar rechts trekt met remmen, remt het linker wiel niet of in ieder geval een heel stuk minder. ( meer dan 30% verschil )
Dit zou kunnen komen door lucht in het linker systeem, een ( deels ) verstopte remslang of een ( gedeeltelijk )vastzittende remzuiger.

dennizzz (0), 13 jaar geleden

ik heb alles goed ontlucht, dat is het niet
de remslang is goed, het probleem begon toen ik de remtang verving, de oude was niet defect ofzo, het ontluchtnippel was afgebroken alleen.
wat wel zo is, is dat ik nog niet heel erg lang heb gereden en geremt om te kijken of het aan de remblokken ligt. misschien moet ik even wachten
tot ze ingesleten zijn.

Daarnaast remt de auto niet naar rechts als ik een stukje naar links stuur. wellicht toch iets met uitlijning te maken, spoorstang is vervangen tegelijk met de remtang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.