Citroën Xsara Picasso: resonatie vanuit het dashboard na vervanging voorruit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V handgescchakeld

De voorruit van mijn Picasso is door CarGlas vervangen. Na ruim een jaar begon er resonantie op te treden aan de linkerzijde van het dashboard. Dit treedt pas op bij snelheden boven de 100 km per uur. In eerste instantie dacht ik dat het vanuit de linkerraamstijl kwam. Die heb ik verwijderd en opgevuld met geluiddempend isolatiemateriaal. Dat loste niet op. Daarna heb ik de ruimte links in het dashboard onder het kleine speakertje (tweeter) opgevuld met isolatiemateriaal. Ook dat loste niets op. Kan eea te maken hebben met de vervanging van de voorruit? Met name op lange ritten (vakantie) is het geluid bijzonder irritant!

koho

Geplaatst door koho (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

met ultrasoon apparatuur kan je opsporen of de ruit wel goed gelijmd zit
als je dit weet dan pas kan je verder gaan met zoeken

nobsv (0), 15 jaar geleden

is het al opgelost ondertussen ?
ben nog niet lang lid en lees het nu pas

bij mijn auto heeft er een tijd lang een gedaver en een gepiep gezetten in men dashboard =(DB) (en niet alleen dat !!!,)

heb vanalles gevonden wat toen de oorzaak was, bij mij zat het echt overal

wat je wel kan doen ,als het al dan niet al gedaan is, is de sierlijst van je driehoekige raam aftrekken en onderaan in de benedenhoek kijken (kant DB), daar zit een opstaande kant waar die sierlijst op steunt.
bij mij heb ik dat ingetaped met isolatieplakband en een beetje geplooid (plastiek - maar je neemt de druk er wel af) en dat was toen (daar) opgelost.
Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.