Citroën Xantia: Ressetten ABS

Brandstof: Diesel, Motorcode: 19TD

het lampje van de ABS is spontaan gaan branden, hoe kan ik dit ressetten? is er aan een schema van het ABS systeem te komen? dan kan ik kijken waar en hoe de sensoren te controleren zijn. ik weet wel dat ze in de garage het ABS kunnen uitlezen, maar dat is dan meteen kassa en het gebeurt ook wel dat er onnodig onderdelen worden vervangen. ik wil toch ook een beetje weten hoe het allemaal werkt.

alvast bedankt
Jos.

jthi

Geplaatst door jthi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Toch even beginnen met uitlezen. Anders ga je dalijk ook dingen vervangen die niet nodig zijn. Je zulkt toch ergens moeten beginnen, en uitlezen is in de praktijk een zeer waardevolle eerste stap gebleken.

Vraag gewoon ( desnoods bij een universeelgarage) om een uitdraai/print van het diagnosegeheugen. Dan kun je in elk geval gericht zoeken, en kost ook niet alles. Meldt je dan hier terug met de betreffende storingscode, dan is het voor ons ook niet een slag in de ruimte.

jthi (0), 11 jaar geleden

ik heb de auto laten uitlezen. de wielsensor links achter is stuk. hij wordt deze week vervangen.
Maar is er geen mogelijkheid om de sensoren door te meten? Dit moet toch kunnen.

in ieder geval bedankt voor de tip.

Sloopkogel (0) PRO, 11 jaar geleden

ja dat kan, je kan de stekker zoeken die bij deze sensor hoort en er een ohm meter op aansluiten.
Als je het wiel dan langzaam draait moet de weerstand van de sensor steeds wisselen tussen twee waarden.
Maar het lijkt me overbodig want het uitleessysteem liegt niet snel.
Enige dat wel aan de hand kan zijn is dat er een breuk in het kabeltje zit van de sensor maar dat kan je ook niet los vervangen of verhelpen zonder het systeem storingsgevoelig te maken.

Gelukkig zijn de meeste garagisten geen flessentrekkers en zullen ze ook niet snel liegen over de oorzaak van een storing.
Als je het onderdeel aan een klant verkoopt incl de reparatie en het probleem is niet opgelost snij je jezelf als garagist namelijk ook in de vingers.

jthi (0), 11 jaar geleden

De sensor links achter was defect. Hij is vervangen en al 1,5 maand geen problemen meer, koste wel 210€.
maar bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.