Citroën Xantia: Richtingaanwijzerschakelaar hapert soms..

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Mijn richtingaanwijzer doet het soms niet, dat wil zeggen als je de handel op linksaf/rechtsaf zet gaat de schakelaar wel netjes omhoog of naar beneden, maar de clignateurs gaan niet branden. Het relais maakt ook geen geluid.
Deze storing heeft de schakelaar niet constant, maar soms wel en soms niet. Heel storend . Ik heb er al een andere RAW-stokje in gezet, maar dat gaf geen verschil. Het relais(met RAW lampen) doet het wel als ik de alarmverlichting aanzet...Kan het zijn dat de storing door het contactslot komt? De noodverlichting gaat volgens mij niet via het contactslot en dan doet het relais het wel.

andre373

Geplaatst door andre373 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

EErst zou je moeten meten of de spanning wordt doorgeschakeld.

Eerste verdachte is de knipperlichtschakelaar.

andre373 (0), 12 jaar geleden

Die heb ik al vervangen, maar de storing blijft precies het zelfde. IK heb wel het idee dat de storing zich pas voordoet als ik de motor, dus het contact, een tijdje aan heb..

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je die vervangen door een nieuwe, of een gebruikte die hetzelfde euvel geeft.?
Controleer de bedrading naar die schakelaar toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.