Citroën C2: Ruitensproeier voor en achter werken niet.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo lezers,

Sinds enige tijden werkt mijn ruitensproeier voor en achter niet meer. Ook na het bijvullen van de tank geen verandering. De ruitenwissers werken nog wel.
Ik ben opzoek geweest naar het pompje, zit dit bij de tank? Wanneer ik de ruitensproeier bedien hoor ik geen motortje lopen, luisteren doe ik met de motorkap open en met mijn oor bij de tank. Waar zit het pompje, ik ga er van uit dat dit bij de tank zit, klopt dit?
Voor zover ik na kan gaan zijn de sproeiers niet verstopt. Het zou toch wel heel toevallig zijn dat alle drie verstopt zouden zijn.

Wie o wie kan me helpen. Met al het zout op de weg en af en toe een zonnetje op de voorruit zit je raam zo dicht met straatvuil. Vooral als je achter een vrachtauto rijdt.

Met vriendelijke groet,
Jan IJzerwater

IJzerwater

Geplaatst door IJzerwater (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je de zekering van het pompje al gecontroleerd?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

#17 of# 24 uit mn hoofd dacht 5a deze zit in de BSM (zekeringkast onder de motorkap)

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Gelukt!
Zekering stuk. Het was even zoeken, maar bij de voorlaatste zekering had ik hem te pakken. Wel moest ik ze stuk voor stuk eruit halen om ze te controleren want meestal smelt er aan de bovenkant een beetje kunststof.
Ik had de zekeringen al een keer visueel gecontroleerd en niets gevonden. Ook het instructieboekje heb ik nagekeken en hierin stond niet dat het pompje apart gezekerd is.
Maar met jullie onmisbare hulp is het toch weer gelukt.

Bedankt.

Met vriendelijke groet,
Jan IJzerwater

NB: Het volgende probleem heeft zich ook alweer aangediend. Hiervoor heb ik een nieuw bericht gemaakt en er is inmiddels alweer gereageerd. Geweldig.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

mooi, trouwens wat is de vorst beveiliging van je ruitensproeier vloeistof (mag dom klinken) maar er is een melding in de Citro"en organisatie dat er als verkeerde vloeistof in zit de zekering door brandt ...

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Oo?!
Heb ik nooit bij stil gestaan dat het spul bevriest. Het is tenslotte een zeepprodukt. We kopen altijd ruitensproeiervloeistof in cans van 5 liter bij de bouwmarkt of bij Halforts. Wanneer het pompje vastzit en je gebruikt de sproeier dan is het buien of barsten. Of de zekering brand door.

Bedankt voor deze tip, ik kijk morgen gelijk wat er op de can staat over een minimum temperatuur.

Met vriendelijke groet
Jan IJzerwater

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

Citroën schrijft -35 minaal voor, wij zelf heben van Comma

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Op mijn can staat niets over een minimale temperatuur. Ik denk dat het al bij een klein beetje vorst al bevriest. De winter zal nu wel over zijn op een enkele winterse dag na. Opletten dat komende winter de ruitensproeiervloeistof voldoende bescherming heeft tegen vorst. -35 zal het in Nederland wel niet worden maar -20 kan het zo maar een keer worden.

Eerst maar eens een oplossing proberen te vinden over het af en toe raar lopen en niet daarbij slecht optrekken. Maar dat staat al in een ander item.

Bedankt
Jan

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

als je het VIN wil posten plaat ik de complete melding even, het probleem is dat de zekering ook in de ZOMER kan door branden de pomp wordt niet goed gesmeert iets vaag was het maar heb een VIN nodig om het te kunnen op vragen

IJzerwater (0), 15 jaar geleden

Citroöenmonteurtje,

Wat bedoel je met VIN?

Jan

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

Vehicle Identification number (chassis nummer deze begint met VF7)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.