Citroën C3: ruitensproeierspompje geen 12 volt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,4 td

Beste,
ik heb het volgende probleem, de ruitensproeiers ,enfin het pompje krijgt geen 12 volt, heb het uitgemeten en der komt geen spanning op, pompje uitgehaald en getest draait goed.De zekeringen 30 ampere zoals beschreven zijn goed ,waar zou de fout zitten ? in de grendel? of is er nog iets van zekering daarvoor want ik denk met 10 A dat dit 'n juistere beveiliging zou zijn. Kan iemand mij helpen AUB, Beste dank alleszins en ik laat het weten of jullie hulp mij geholpen zal hebben,
Groeten Noel.

Mjeeke

Geplaatst door Mjeeke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1705) PRO, 11 jaar geleden

Heb je alle zekeringen gecontroleerd ?
Ze willen nog wel eens meerdere dingen onder 1 zekering stoppen ,maar niet alles benoemen , 10A lijkt me ook genoeg tenzij de ruitenwissermotor er bv ook bij op zit , dan is 30 normaal.

306 cabrio (0) PRO, 11 jaar geleden

Hier zal wel de 10 amp zekering in de motorruimte defect zijn.

Mjeeke (0), 11 jaar geleden

Hallo, wel na controle van de zekeringen onder de motorkap en binnenin geen zekeringen defekt, zou het kunnen de grendel zijn aan het stuur die het kontakt niet doorgeeft? Is wel nog maar 2 jaar oud maar alles is mogelijk denk ik ,,

groetjes Noel.

harry4203 (465) PRO, 11 jaar geleden

heb je al geprobeerd even een half uurtje de accupool los te nemen?

Mjeeke (0), 11 jaar geleden

Hallo,
Ondertussen al alles geprobeerd en uiteindelijk naar garage geweest, aangesloten op de pc en dan uitgetest,na wat zoeken en testen, ander pompje eens aangesloten en geen resultaat, verder gezocht, alles bleek goed te zijn , dan op fiche van het pompje geprobeerd en aangelegd en minimum van spanning kwam toe.Nieuwe fiche aangesoldeerd bij het pompje en alles was in orde , oef. Zo zie je maar dat alles mogelijk is en fouten zoeken soms moeilijk kan zijn , zeker als de auto nog maar 2 jaar oud is denk je zoiets nie. Rustige en goeie garagist mag ik wel zeggen, toch ook bedankt voor jullie tips, maar ook mijn antwoord kan nuttig zijn !!! Groetjes Noel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.