Citroën C5: schreeuwend lawaai omgeving boite !

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 hdi

hallo ;

Ik heb een C5 break rijden waarbij tijdens het los laten van het koppelingspedaal in versnelling er een schreeuwend lawaai boven komt omgeving van de boite .
de wagen heeft ongeveer 100.000 kms , de koppelingsplaat slibt nog niet door ! het geluid begint meestal vanuit stilstaand . Dit geluid verergert nog wanner men het koppelingspedaal lost terwijl men de handrem optrekt , extra kracht en/of extra wrijving uitoefent op het drijvende gedeelte .

Het geluid kan men omschrijven als metaal over metaal , dit is zowel te horen binnenin als buiten de wagen .het geluid is soms zo luid dat omstaanders , voetgangers , omkijken !!

Ik weet nu dat deze wagens zijn uitgerust met een 2 massavliegwiel , kan deze defekten beginnen te vertonen ??
Drukplaat , druklager kan mss ook een oorzaak zijn !?

Is dit een vaak voorkomend probleem of een alleenstaand geval ?

Wie heeft hier ervaring mee ;

met vriendelijke groeten

Christoph

stoffel10

Geplaatst door stoffel10 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Druklager gaat nog wel eens bij dit type C5

stoffel10 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit was ook mijn eerste gedacht !
Sowieso zal de boite gedemonteerd moeten worden , maar heb al meerdere wagens gehad , VAG groep , met een defekt vliegwiel
Daar de hoge aankoopprijs wil ik toch efffe chekken of dit bij de PSA groep ook het geval is !

Boite uit en in , een dagje werk ??

mvg Christoph

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij PSA was mijn ervaring dat het druklager defect was, in sommige uitzonderlijke gevallen het 2 massa vliegwiel, waarschijnlijk ben je klaar met een nieuwe koppelingset

citroenmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

het dubbel massa vliegwiel kan inderdaad erg veel geluid maken als je de koppeling laat opkomen. dit geluid wordt harder als je dat onder zwaardere belasting doet. Dus op helling of met handrem. Dit heb ik ook al een paar maal meegemaakt, vaakt trilt de auto dan ook.
Natuurlijk kan het druklager lawaai maken, maar dan doet hij het ook met ingetrapte koppeling en stationair draaiende motor. En niet alleen tijdens opkomen.

stoffel10 (0) PRO, 11 jaar geleden

Klant is onlangs weergeweest ! Mocht nu eindelijk koppelingssetje vervangen met vliegwiel ! Klant is wel wat geld kwijt maar kan toch nu zonder zorgen voortrijden !!

Grtjes

Christoph

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.