Citroën Xsara Picasso: schurende remmen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Beste forumleden.

Ik heb vorige week de remschijven en remblokken voor vervangen. Dit naar aanleiding van een schrapend geluid bij remmen indrukken en remmen los laten laten. Bleek dat de remvoering helemaal op. Gevolg: ijzer op ijzer. Dacht probleem opgelost te hebben door het vervangen van beide remschijven en beide sets remblokken. Echter, ik hoor weer een schrapend geluid. Dit keer alleen bij het remmen. Remblokvoering is nog dik in orde. Iemand enige idee waar dit geluid vandaan komt. Volgens mij heeft het een relatie met het remmen omdat het geluid alleen hoorbaar is bij het indrukken van de remmen. Bij remmen los is het geluid weg. Misschien de kwaliteit van de remblokken?

Klompenmaker

Geplaatst door Klompenmaker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 14 jaar geleden

Misschien een remblok verkeerd om?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je de klauwen ook goed schoon gemaakt ? Hans, de blokken kunnen bij de Picasso HDI op beide manieren er op, maakt niet uit. Er zijn wel 2 sets in omloop, 1 met draairichting en 1 zonder. Beide passen op de Picasso.

Mausx (0), 14 jaar geleden

bedoelt Hans niet remblok verkeert om in de zin van de ijzeren kant naar de schijf toe?

Daar heb je stagelopers voor om dat een keer mee te maken.

Klompenmaker (0), 14 jaar geleden

Blokken zitten er goed op. Remklauwen zijn ook goed. Is het schurende/schrapende geluid toe te schrijven aan slechte kwaliteit remblokken/remschijven?

Hans4040 (305) PRO, 14 jaar geleden

Ik bedoel inderdaad remblok verkeerd om, met ijzer tegen de schijf.
maar dat is het niet, lees ik...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.