Citroën C5: Sealed for life zaligmakend?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 BVA4

Is de aanduiding sealed for life echt zaligmakend of ligt het iets anders?
Als de motor nog niet helemaal op temperatuur is, schakelt de automaat rond de tachtig km/uur de noodloop in. Ook schakelt de bak minder aangenaam tussen de versnellingen heen en weer. Ik weet wel, afzetten, 3 seconden wachten en weer starten, dan is het probleem weg, maar zou toch liever normaal doorrijden. Overigens is de kilometerstand rond de 326k km

Zweefvlieger

Geplaatst door Zweefvlieger (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

eerst uitlezen waarom de bak in noodloop gaat, dit is een beveiliging om schade aan de bak te voorkomen, uitlezen kost minder dan een bak revisie.

JHV (0), 13 jaar geleden

Zweefvlieger,
Op het C5 forum kun je lezen dat veel C5 automaat rijders maling hebben aan de sealed for Life, en gewoon de olie laten vervangen bij een dealer of Citroenspecialist.
Maar de AL4 bak heeft ook wel eens last van lage druk door de elektroklepjes die de oliedruk op peil houden. Dat geeft ook jouw storingen. Die zijn te vervangen. Kosten in de orde van vervangen koppelingsplaten(compleet).
http://www.c5club.nl/c5forum/
Ik heb zelf de olie laten vervangen (zelf doen is heel erg lastig zo niet voor de gemiddelde klusser niet te doen) daarna schakelde de bak soepeler. Een tijd later zijn alsnog ook de klepjes vervangen. Met 250000km ervaring heb ik een heerlijk soepel schakelende bak.
De olie vervangen; sommige dealers zeggen dat het niet hoeft en doen het ook niet. Anderen weer wel. Bedrijven als Autrans doen het zeker.
Bij de C5 club is eigenlijk advies om wel te laten doen.
Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.