Citroën xsara 1,9 D: slecht starten

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb sinds kort een Xsara 1,9D uit 1999. Nu is het probleem dat tijdens het starten de motor zeer onregelmatig loopt. Een beetje stotterend. Na een seconde of 15 a 20 is het probleem weg en het doet zich pas weer voor als ik de motor ga starten met een koude start. Nu ben ik bij de dealer teruggeweest en ze hebben,als het goed is, de gloeibougies vervangen. Heeft iemand nog een idee wat het kan zijn?
Alvast bedankt.
Ton

tonku

Geplaatst door tonku (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

gek op citroentjes (0), 19 jaar geleden

Wanneer de auto behoorlijk rookt en slecht aanslaat moet het haast wel de bougies zijn,het kan eventueel ook zijn dat de kleppen niet helemaal goed staan.

tonku (0), 19 jaar geleden

zijn deze bougies ook electrisch door te meten? Of is er een andere manier om te testen?

Ton.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de dealer de gloeibougie's heeft vernieuwd dan hoef je niet in die richting te zoeken.
Het zou ook kunnen dat er wat lucht in het brandstofsysteem komt.

Hans

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Wat is de kilometerstand?? Lijkt me een duidelijk verschijnsel van een te kleine klepspeling. Is het een DW8 motor (zwarte afdekplaat over de brandstofpomp en verstuivers) of een XUD. de DW8 motoren zijn soms net gasbakken dus regelmatig kleppen stellen. XUD komt minder voor maar weleens gezien dat verschijnsel bij deze motor.

tonku (0), 19 jaar geleden

Er zit een zwarte afdekplaat over de verstuivers, dus het mnoet dan een DW8 motor zijn. Zijn de kleppen makkelijk te stellen of is het met vulplaatjes.

tonku (0), 19 jaar geleden

Probleem is verholpen en de auto start weer als nieuw. Het probleem zat idd in de kleppen. Van 1 cilinder was de klepspeling niet goed. Dmv andere plkaatsjes de speling weer op orde en de auto start weer OK. Bedankt voor alle tips

Groetjes Ton

flow (0), 18 jaar geleden

even een vraag hoe hebt u de roestvrijstalen pijp die naar de EGR klep gaat eraf gehaald want die gaat toch over de kleppendeksel.en ik denk als je die niet verwijderd dat je het kleppendeksel er niet af krijgt.Ik heb geprobeerd het flensje op de uilaat los te draaien maar ik ben bang dat er een boutje afbreekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.