Citroën Berlingo: Sleutel met afstandbediening voor cv. bestellen.

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik heb een citroën berlingo van eind 96 waarvan de sleutel met afstandbediening defect is. De auto is voorzien van startblokkering middels een codepaneel links naast het stuur. Die code van het paneel moet ik nu indrukken, met de sleutel met afstandbediening hoeft dat niet vandaar dat ik de sleutel met afstandbediening weer graag wil hebben.
Ik ben inmiddels al ongeveer 1,5 maand bezig met het bestellen van de sleutel bij de citroën dealer, dit is niet zo simpel schijnbaar. Kan iemand mij vertellen hoe je zo'n sleutel kan bestellen? De dealer heeft me al verschillende keren naar van alles laten zoeken, ik heb al een copy van het kenteken moeten verstrekken, code van de sleutel in de sleutel gegeven en ik heb inmiddels het halve dashboard en bij de schakelpook uit elkaar geschroefd om te zoeken naar de ontvanger waar een code op hoort te staan. Ook heb ik deze ontvanger nabij de binnenspiegel en in het dak gezocht.
Ik heb ook al iets op internet gelezen over een security card die bij de aankoop van de auto had moeten zitten maar ik heb deze bij aankoop 2e hands nooit gehad. Moet je deze dan echt hebben als je een nieuwe sleutel moet bestellen, lijkt me erg stug.

Ik heb het idee dat de dealer mij niet kan helpen en ik hoop dat ik op deze manier iemand kan bereiken die mij meer kan vertellen want het kan volgens mij toch niet zo moeilijk zijn.

MVG Dennis

dkuurstra

Geplaatst door dkuurstra (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Vraag eens of de dealer die de auto nieuw verkocht heeft de kaart niet heeft.
Het gebeurd regelmatig dat zij die bijhouden. Zoniet kan er altijd een duplicaat van gevraagd worden. Deze kaart heb je enkel nodig voor de startonderbreker en de BSI van de auto aan te passen. Een sleutel bijbestellen moet normaal ook zonder kaart lukken. Bij mij heeft het ook bijna 3 maand geduurd voor ik een 2e afstandsbedieneing met sleutel had.

citroerik (0) PRO, 19 jaar geleden

Probeer het een bij carlock.
www.carlock.nl

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Berlingo 1996 heeft geen bsi en ook geen kaart waar de code van de startblokkering op staat. Er is immers een toetsenbord aanwezig. De kaart is voor autoos die een transponder startblokkering hebben. (dus geen toetsenbord) Dit is ongeveer van af september 1997. De ontvanger van de radiografische afstandbediening zit achter/onder de radio geschroeft, als je de radio er uit haalt kun je er bij. als ik het goed heb ligt hij bovenop de kachelbediening. En inderdaat carlock is het juiste adres voor het bestellen van de sleutel.
Succes.

dkuurstra (0), 19 jaar geleden

Klopt, bedankt. Je antwoord is uiteindelijk toch nog bevestigd door iemand van de Citroën dealer. De sleutel is inmiddels besteld.

MVG Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.