Citroën Berlingo: Hikkende Berlingo HDI (Siemens)

Bouwjaar: 2004

Hallo.

Mijn Berlingo HDI met Siemens systeem houdt in tussen de 1800 en 2000 toeren. Wie heeft er een soortgelijk probleem ? En misschien een oplossing?

BerlingoHDI

Geplaatst door BerlingoHDI (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 19 jaar geleden

Er is een software update beschikbaar voor de motor mangement computer. Maar dat is volgens mij van af bouwjaar 2001.Het gebeurt wel meer dat deze motoren met vooral siemens injectie wat vervelend doen rond deze toerentallen.De oorzaak ligt vooral bij de emissie eisen die aan deze motoren worden gesteld waardoor deze rond die toerentallen iets teveel worden "geknepen'en dus wat inhouden.

vtr123 (0) PRO, 19 jaar geleden

is het inhouden tussen 1800 en 2000 toeren met cruisecontrol aan.dan is er een update beschikbaar.

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Vandaag bericht gekregen van de dealer:
Utrecht heeft gemeld dat het een software probleem is. In Frankrijk is het probleem gekend, ze werken er momenteel aan een nieuwe software update. Dit probleem zou zich ook voordoen bij sommige 307.
Wanneer de nieuwe versie beschikbaar is laat ik het via dit kanaal horen.

BerlingoHDI (0), 19 jaar geleden

Mijn Berlingo is inmiddels voorzien van de nieuwe software update. Het probleem is hiermee nog steeds niet verholpen.

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Wat zegt de dealer, het kan toch niet dat ze een nieuwe versie van de software verdelen om een bepaald probleem te verhelpen en dat dit niets uithaald.

BerlingoHDI (0), 19 jaar geleden

Wat ik nu zeker weet is dat het probleem zich niet voordoet als de motor koud is. Koelvloeistof temperatuur sensor is twee maal vervangen. Deze zal het dus wel niet zijn. Denk nu aan de brandstoftemperatuursensor.

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Bij mij gebeurt het ook enkel maar als de motor op temperatuur is. Wanneer we onlangs de metingen gedaan hebben met de testkast was de begin temperatuur van de motor 71°C en dan was er ook nog niets aan de hand. Misschien weet Oldtimer iets meer?

BerlingoHDI (0), 19 jaar geleden

Inderdaad als de koelvloeistoftemperatuur meter boven de 71 graden komt begint het hikken. Maar denk toch dat het de brandstoftemperatuursensor is. Ik weet dat als de sensor merkt dat de brandstof temperatuur de hoog is hij de raildruk verlaagt. Weet niet of de de waarde van de sensor kunnen meten. Ga ik morgen bij de delaer even vragen en indien mogelijk meten. Als jij, Dirk Dv, dat ook doet kunnen we misschien meer te weten komen.

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Dan moet er bij andere toerentallen ook een schommelende brandstofdruk zijn. De metingen die ik gedaan heb laten dit alvast niet zien.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Moet volgende week naar de dealer voor een software update (hikken zou hiermee opgelost moeten zijn)

BerlingoHDI (0), 18 jaar geleden

Laat mij via dit forum eens weten of de update geholpen heeft. Misschien kun je aan de dealer vragen welke update het is? Nummer ofzo, als het echt opgelost is hiermee bij jou ga ik er mee naar mijn dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.