Citroën C4: Sleutel wil niet in het deur slot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFN

De (originele) sleutel gaat onmogelijk het slot van de deur in; na ongeveer 1 cm stopt deze. Aangezien alleen de bestuurders deur een slot heeft, lijkt het me wel handig dat ik dit kan gebruiken in 't geval de accu ooit leeg is (ik woon in Zweden waar 't nogal koud kan worden wat accu's niet bepaald grappig vinden).

Ik heb al geprobeerd om er wat WD40 in te spuiten en een half uur lang met de sleutel te proberen, maar dat heeft tot nu toe geen enkel effect.

Is het een optie om de cylinder er uit te halen en schoon te maken? Ik neem aan dat deze gewoon vast zit doordat 'ie nooit gebruikt wordt? Zo ja, hoe krijg ik deze er uit (liefst zonder de hele deur uit elkaar te moeten halen).

Als schoonmaken niet helpt, is er dan ergens een vervangende cylinder te bestellen die met m'n originele sleutels werkt?

Alle tips en truucs zijn welkom! :-)

Geplaatst door

Jurian1980 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Blijven proberen met wd40 of een echte soort kruipolie , slot kan er wel uit , maar niet zonder de binnenbekleding te verwijderen .
Nieuwe slotcilinder via de dealer , deze kan hem dan bestellen op nummer.

Uiteindelijk opgelost door er een nieuwe cylinder in te zetten; dit was aanzienlijk eenvoudiger dan verwacht; deur open, 1 schroef los, cylinder er uit, nieuwe er in, schroef weer vast. Er hoefde dus geen bekleding e.d. vanaf.

De oude cylinder zit muurvast en is dus in de prullenbak beland :-)

Jurian1980 0

6 jaar

Dit probleem komt vaak voor wanneer men alleen de afstandsbediening gebruikt en nooit de sleutel in het slot draaid.
Gebruik af en toe eens de sleutel in het slot, dan blijft de zaak gangbaar.

Bedankt voor de feedback.

Hans4040 970
badge vip badge

6 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.