Citroën C3 2007: Soms slaat de motor enkel aan als ik gas bijgeef

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1360, Vermogen (kw): 54

Beste,

Ik heb een probleem met mijn auto. Ik heb soms problemen met het starten van mijn Citroen C3. Het maakt niet uit of de motor koud of warm is. De ene keer start hij wel normaal en de andere keer start hij enkel als ik een beetje gas bij geef terwijl ik aan mijn sleutel draai.

Hij heeft reeds een groot onderhoud gehad inclusief nieuw bougies, accu en de gashuisklep is gereinigd.

Probleem blijft zich nog steeds voordoen.. Kan iemand aub met een oplossing afkomen want ik weet het allemaal niet meer.

Mvg

fatihcakmak

Geplaatst door fatihcakmak (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 3 jaar geleden

Is de auto al eens uitgelezen op foutcodes en de waardes van de diverse sensoren , vooral de temperatuursensoren verdienen aandacht ?

    Ik had hem laten uitlezen en toen kwam er 1 foutmelding namelijk ‘ECU BSI’. Deze werd gewist maar bleef terugkomen.. - fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (1600) PRO, 3 jaar geleden

Stond verder niks bij , ECU BSI is wel een heel ruim begrip .
Accu is nog wel goed ?als de accuspanning te ver in zakt tijdens het starten wordt het ook lastig qua blijven werken van electronica.

    Ik laat deze morgen nogmaals uitlezen en zal dan concreter zijn qua foutmelding. Hou je op de hoogte 👍🏼 - fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

Ik ben er weer. Wagen net laten uitlezen. 2 foutcodes: P1676 wisselstroomgenerator, regeling en P1680 motoroliepeil, waarschijnlijkheid. Garagist zei dat dit geen verband zou hebben met het probleem. Wagen rijdt voor derest goed en heeft zijn vermogen. Soms merk ik wel als hij stil staat dat de toerenteller lichtjes schommelt...

kaleido 1 (1600) PRO, 3 jaar geleden

Moet je nu nog steeds iets gas geven bij het starten ?

    Vandaag 2x voorgehad dat ik moest starten met gas erbij. Ik heb er ook een video van genomen. Derest van de dag geen problemen gehad (zeker 5x gestart zonder enkel probleem). Enig idee wat het probleem kan zijn kaleido? - fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

fatihcakmak (0), 3 jaar geleden

Beste,

Probleem is opgelost! De injectoren waren vervuild. We hebben deze behandeld met injector cleaner van Bardahl. Sindsdien geen problemen meer gehad bij het starten van de motor!


Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.