Citroën Xsara Picasso: start maar slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 HDI

Mijn zoon heeft een andere dieselwagen gestart met mijn picasso.mijn picasso stond met draaiende motor en de andere wagen had een volledig platte batterij,nadat de startkabels waren aangesloten heeft de andere wagen direkt trachten te starten en is de picasso stilgevallen.het probleem is nu dat de picasso wel start maar niet meer aanslaat.ook de elektrische ruiten werken niet meer,deze staat nu ongeveer half open aan de bestuurders zijde en gaat niet meer op of neer.
Weet iemand soms wat dit kan zijn?

DSke

Geplaatst door DSke (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zekering, maar dat zul je wel hebben gecontroleerd, in ergste geval ergens een draad verbrand of de comp defect

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Pompen sneuvelen regelmatig in de mazouttank

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=jhl]Pompen sneuvelen regelmatig in de mazouttank[/quote]
Dat zal de oorzaak niet zijn

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Heeft je zoon zich niet vergist met de polariteit? Hij durft het mss niet te zeggen ...
Dat je ramen het niet doen is dat de wagen in ECO-modus staat. Kan je zien dat ALLEEN het batterijlampje brandt op het dashbord, ook als het contact aan staat.
Contoleer de MAXI zekeringen eens bij de zekeringskast motorruimte.

DSke (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo,ik heb alle zekeringen(zowel onder het dashbord als onder de motorkap) gekontroleerd en die zijn allemaal goed.
Wat ik vergeten ben te melden dat het relais (dubbelwerkende bruine relais voor de motorregeling en de pompregeling)een trillend geluid maakt.Heb deze vervangen door een nieuwe maar blijft hetzelfde (trilt als men het kontact aanzet)
Ik ga nu eerst eens proberen om de batterij af te koppelen en 10 à 15 min.te wachten en dan terug aan te sluiten,mss reset de comp zich dan???
Ik denk niet dat de zoon zich vergist heeft met de polariteit(is ook niet de eerste keer dat hij een andere wagen start met mijn picasso dus dat zou mij sterk verwonderen.
Kan mij iemand vertellen of (als ik een nieuwe computer plaats) die dan moet ingelezen worden met de lexia of gaat dit spontaan ??

andreas08 (0) PRO, 10 jaar geleden

computers controleren op software fouten eventueel updates en configuratie instellingen
mogelijk dat dit gewijzigd is
ik hoop niet voor je dat er een of andere computer gesneuveld is

DSke (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo.Ik heb mijn picasso vervangen daar niemand mij een oplossing kon bieden waarvan de factuur niet te hoog op liep en daar de wagen bijna 14 jaar oud is en er nog bijkomende kosten aan waren .Bedankt voor jullie spontane reacties en geboden hulp.
Mgv Staf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.