Citroën Xantia: starten/versnellingsbak

Bouwjaar: 1994

kan de auto niet starten. startmotor draait maar slaagt niet aan en gaat niet in versnelling. Heb geprobeerd hem te trekken maar wil gewoon niet in versnelling raken.

sangoku

Geplaatst door sangoku (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je onder de kap kijkt tussen de motor en het schutbord on der het uitlaatspruitstuk dan lopen er twee stangetjes van 6 mm met aan de uiteinden een knobbel vanaf twee hefbomen op de versnellings bak naar het midden van de wagen naar twee andere hefbomen van de versnellingspook een korte en een lange stang .Die zitten op een kogeltje van 10 mm wat op de hefboom zit, geklikt. Deze stangetjes springen nog wel eens los. En je begrijpt het al, dan schakelt de bak niet.

maasmar (0), 18 jaar geleden

loopt de motor wel?

maasmar (0), 18 jaar geleden

loopt de motor wel?

sangoku (0), 18 jaar geleden

neen, motor loopt niet

maasmar (0), 18 jaar geleden

Wellicht eerst de motor lopend maken en dan kijken wat er met je versnellingsbak(ik denk ook stangenstelsel) aan de hand is.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

zit er al zo'n toetsenbordje in voor de startblokkering?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.