Citroën Xantia: koelvinnen draaien beiden na koude start

Bouwjaar: 1999

Ik heb een 1.8 16v xantia met airo, geen lpg, geen automaat. Hij is van oktober 1999. Sinds korte tijd blijven beide koelvinnen doordraaien, direct al na de koude start. Heb de airco uit. Wat is handiger om als eerste te proberen; vervangen van het thermocontact op het thermostaathuis of van het regelaartje onder de koplamp aan de bestuurderskant of zoek ik geheel verkeerd en kan het nog iets anders zijn(relais bijvoorbeeld).
Motor blijft overigens keurig op temperatuur, alleen wordt iets minder snel warm.

maasmar

Geplaatst door maasmar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou het [thermokontakt]is een temp.voeler eerst vervangen als hij constant heet meet blijven de twee venti's draaien.

maasmar (0), 18 jaar geleden

Bedankt voorje reactie; weet je welke dat is? er zit een blauwe en daaronder twee groene, alledrie op het thermostaathuis.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo maasmar er moeten drie kleuren inzitten bruin voor de temp.meter groen voor de computer [bsi] en blauw voor de ventilator regeling. de stekkers zijn officieel ook in die drie kleuren.

maasmar (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je reactie; ik heb gistern tijdje met airco aan gereden en nu zijn de vinnen gewoon stil; ik rij vrijwel nooit met airco, dus ga het eens even afwachten.
Groet, Maasmar

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is absoluut niet goed voor je airco om hem nooit te gebruiken

maasmar (0), 18 jaar geleden

Hallo John, weet ik, op lange ritten laat ik 'm meestal een half uurtje draaien, verder alleen bij heel warm weer; zuipt benzine, gewoon zonde

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt de bitron testen door de bruine stekker eraf te halen met contact aan.dan moet eerst de lage snelheid en dan de hoge snelheid gaan draaien.(beide ventilatoren) gr vtr

mcitr. (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je tip vtr, ga dit testen en laat nog even weten
gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.