Citroën Xantia: Winterbanden i.v.m. wintersport

Bouwjaar: 1997

Ik ben op zoek naar Winterbanden met velling voor een
Xantia-break van 1997.
Heeft iemand tips of heeft iemand ze ergens te Koop aangeboden?
Ik hoorde dat je in Duitsland verplicht wordt om deze banden onder te hebben?
Graag reactie en bij voorbaat dank.

Johan v.R.

jimmy5435

Geplaatst door jimmy5435 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

PL (0), 18 jaar geleden

Op marktplaats.nl staan er 4 maar er is al veel voor geboden. (gezocht op winterbanden xantia) Zoeken op velgen xantia dan krijg je diverse velgen voor de xantia.(o.a. in ettenleur)
Het is nog niet verplicht maar als het glad is en je krijgt een ongeval, heb je grote kans dat de schuld wordt verlegt naar de auto zonder aangepaste banden.

FredK (0), 18 jaar geleden

Laat je niet gek maken Johan. Er is niets verplicht (nog niet).
Er is nog nix nieuws onder de zon, volgend jaar wel.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

vanaf 1 januari is het verplicht in duitsland om met winterbanden te rijden.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

(nog) niet verplicht voor buitenlandse auto's in Duitsland.

zie ook: http://www.anwb.nl/published/anwbcms/con...

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

indd, dit bovenstaande is juist,

paul,

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

In 2006 wordt wetswijziging verwacht, waardoor het gebruik van winterband verplicht wordt.

bovenstaande komt van de site van de anwb, wordt niet over gesproken dat het voor buitenlandse auto's in duitsland niet verplicht is.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

arie

waar kan men jou info terug vinden? eerst zei je 1 januarie! nu zeg je, In 2006 wordt wetswijziging verwacht, waardoor het gebruik van winterband verplicht wordt!

paul,

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

www.anwb.nl.

alle info te vinden.


en anders: www.adac.de

PL (0), 18 jaar geleden

Ook al is het niet verpicht het geeft vooral in wintersportomstandigheden wel veel meer grip. Beneden de 7 graden gaan winterbanden betere prestaties geven dan zomerbanden. Ik vind een paar meter eerder stil staan wel een prettig idee.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

Wettelijke regeling

Winterbanden zijn volgens de wet niet verplicht. Maar een ieder wordt wel geacht zijn auto onder controle te hebben en zijn weggedrag aan te passen aan de omstandigheden. Bij een winters wegdek zal een automobilist daarom in de bebouwde kom niet harder dan 30 km/u mogen rijden.

Als u “onvoldoende toegerust” (maar dat hoeft niet per sé door een gebrek aan winterbanden te komen) bent voor het winterse verkeer, kan dit een boete van € 20 tot gevolg hebben, en € 40 als u daarenboven een hindernis vormt voor het andere verkeer. Dat geldt overigens ook als u het verkeer hindert omdat bijvoorbeeld uw ruitenwisservloeistof bevroren is of als u uw ruiten niet goed gekrabt heeft.

Zomerbanden zijn dus wel toegestaan. Minimumprofiel: 1,6 mm.

Zonder winterbanden op eigen risico door Duitsland

Een veelgestelde vraag onder met name de wintersportgangers is of winterbanden in Duitsland nu verplicht zijn. Op zich zijn de winterbanden niet verplicht, maar het niet gebruiken van winterbanden kan wel sneller leiden tot medeaansprakelijkheid voor een ongeval en strafrechtelijke vervolging. De Duitse overheid stelt immers dat een bestuurder met een auto zonder winterbanden in winterse omstandigheden minder goed kan reageren op situaties en daardoor een ongeval niet kan voorkomen...

arie... kort samen gevat!! NIET VERPLICHT WEL EEN ADVIES! het is maar net hoe je het wilt lezen..

FredK (0), 18 jaar geleden

Dat zei ik dus, niet verplicht. Wel schijnt het zo te zijn dat er een verplichting aan komt in Duitsland. Na 1 mei aanstaande gaat de politie aldaar bekeuringen uitdelen wanneer je banden uitrusting niet in overeenstemming is met de omstandigheden.
Tot dat moment wordt slechts gewaarschuwd.

FredK (0), 18 jaar geleden

Ok,ok dit is te scherp voor mij......Maar je weet wat ik bedoel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.