Citroën C8: Sterk roken na kort ritje (500meter) bij sterke vorst

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2200

Onze Citroen C8 hebben we het 2 dagen niet gebruikt. Gisteren heeft onze begon onze auto na een kort ritje van 500 meter ineens te stotteren en sloeg af. Opnieuw starten ging moeizaam maar dat lukte. Er komt veel wittte / licht grijze rook uit de uitlaat.

Wat kan dit veroorzaken? De symtomen lijkt op een defecte koppakking maar het moment vind ik wel vreemd; koude motor bij -4 graden en dan binnen een paar honderd meter.
Heeft iemand een idee?

oscar.manon

Geplaatst door oscar.manon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Denk toch aan de koppakking, bekijk de bekende symptomen,begin maar eens met hem te laten lopen,borrelt de kvs,bougies nat van de kvs hoe ruikt de witte rook,enz.....

oscar.manon (0), 11 jaar geleden

Vandaag uitgebreid onderzoek geweest. De compressie is goed / goed genoeg (11,5; 11,2; 12,1 & 12,5) volgens de garage
De bougie waren niet meer goed. Deze zijn nu vervangen. Uitlezen met Lexia gaf aan dat er een probleem was met de ontsteking (zie foto).

Ze hebben de olie gecontroleerd, deze was erg laag. Het olieverbruik is de laatste weken sterk gestegen.
De rook is nu donker. Wat kan het nu zijn? Wat is de samenhang van deze verschillende storingen en vooral wat nu verder? Reviseren / repareren, ruilmotor of sloopmotor?

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijken of de oorzaak van het olieverbruik te lokaliseren is,en van daaruit verder kijken/beslissen...

oscar.manon (0), 11 jaar geleden

Vandaag verder onderzoek gedaan. Het luchtfilter en de aanzuigbuis van het luchtfilter zitten vol met olie. Omdat de olie op was hebben we olie gevuld. Na 15 minuten draaien was de olie weer op. De uitlaat staat ook vol met olie. Dit lijkt me toch een verstopte carterventilatie. Er zitten allemaal slangen, kleppen en "potjes" in de systeem van de carterventilatie. Waar is dit voor?

Is er een manier om te bevestigen dat het probleem inderdaad de carterventilatie is? Nu alles zo vol olie zit, hoe kunnen we dit nu het beste schoonmaken? Aangezien de uitlaat ook vol olie zit, kunnen we nu ook een probleem verwachten met de katalisator?

Tips meer dan welkom

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Zet hem eerst maar eens vorstvrij weg zodat de carterontluchting helemaal ontdooit is,daarna alle slangen en luchtfilter huis enz, schoonmaken met remmenreiniger en daarna schoonblazen met perslucht,de uitlaat demonteren en rechtop wegzetten zodat ie leeg kan lekken.
Als alles schoon is weer monteren en dan storing gaan zoeken..

oscar.manon (0), 11 jaar geleden

Er probleem met onze auto is inderdaad door een bevroren / verstopte carterventilatie gekomen. De uitlaat is gedemonteerd. Deze zit vol olie. Dit is dus ook door de katalisator gelopen. Hoe kunnen we deze het beste reinigen? Kunnen we deze nog uitspoelen met bijvoorbeeld wasbenzine of remmenreiniger?

We hebben het plan om de auto zodra die klaar is gelijk een flink stuk te gaan rijden om in 1 keer de eventuele olie in uitlaat te laten "verdampen"

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

NIET en NOOIT met een brandbaar goedje in de uitlaat gaan spelen,LEVENSGEVAARLIJK!! (tenzij je weet wat je doet!) Gewoon rechtop zetten op een doek in een emmer/lekbak,en een paar dagen laten staan,als de uitlaat al niet al te best is,kun je deze beter vervangen...is ie nog prima,dan goed uit laten lekken.

oscar.manon (0), 11 jaar geleden

Opgelost: nadat op alle plaatsen (inlaat, luchtfilter, aanzuigbuis, uilaat) de olie en slutch verwijderd was, is het probleem opgelost. Auto loopt weer prima. De uitlaat hebben ze een paar dagen rechtop laten staan om uit te lekken. Helaas niet volledig leeg gelopen. Om deze laatste olie eruit te halen hebben ze 2 kleine gaatjes geboort in de uitlaat. Volgende week worden deze weer dichtgelast. Volgend jaar dus een nieuwe uitlaat :-))

oscar.manon (0), 6 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.