Citroën Xsara Picasso: Storing display xsara picasso

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2L AUT

Sinds een paar weken geeft het display van mijn xsara picasso storing.
De snelheidsaanduiding/brandstofniveau/motortemperatuur/buitentemperatuur valt dan uit en de waarschuwingslampjes gaan dan branden.
Dit komt soms voor tijdens het rijden, en dan hersteld het zich vaak na een kwartiertje. De auto blijft gewoon rijden, verlichting enz blijft gewoon functioneren.
Ook kan het probleem zicht voordoen nadat de auto wordt ontgrendeld of geopend. In dat geval lijkt de klacht hardnekkiger te zijn dan wanneer het tijdend het rijden voordoet. Soms wordt het probleem 'opgelost' als ik de koffer open doe. (display komt dan ook in ecomodus)
Storing kan dagen aanhouden, en soms duurt het maar een kwartiertje.
Als de storing zich voordoet, dan blijft deze ook actief als het contact is uitgezet. Dat is nogal irritant, omdat dan de radio dan ook blijft spelen als ie aan stond..
In dat geval haal ik de SH zekering even los op de BSI.

In eerste instantie is het probleem 'opgelost' door het vervangen van een paar zekeringen (garagist weet niet meer welke het waren) en met een software update. Maar na een paar dagen begon de ellende weer.
De BSI is recentelijk vervangen door de citroengarage, maar dat heeft het probleem niet verholpen.
Heb twijfels aan het slotcircuit, omdat het zich het vaakst voordoet na het openen van de auto. schakelaar in de achterklep is gecontroleerd. Daar lijkt niets mis mee te zijn.

Heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken?

ter info:
De auto heeft een originele radio en is voorzien van een trekhaak ( destijds gemonteerd door citroengarage). Bediening van de boardcomputer (verbruik enzo) is al jaren defect.

Alvast bedankt

Bruud

Geplaatst door Bruud (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ruud,
is de auto al eens uitgelezen op foutcodes?

Bruud (0), 11 jaar geleden

[quote=maarten4874]Ruud,
is de auto al eens uitgelezen op foutcodes?[/quote]
Dag Maarten,

De auto is uitgelezen, maar mij is niet bekend of en welke foutcodes er zijn geconstateerd. De terugkerende storing was voor de garagehouder voldoende aanleiding om de BSI te vervangen. Dat was blijkbaar niet de juiste, maar voor mij wel een erg dure beslissing geweest.
Heb geen water, of sporen van water, gezien in de buurt van de BSI. Wel lichte roestvorming op de onbehandelde stalen delen in de buurt vam de BSI, maar dat lijkt me niet abnormaal.

Groet
R

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ruud,
dat is inderdaad een dure beslissing geweest wat betreft de BSI. Ik zou adviseren de auto nogmaals te laten uitlezen en de evt storingen hier melden. Laat de ook even de can bus signalen bekijken met de scope,liefste tijdens de storing.

Bruud (0), 11 jaar geleden

Update:
Zondag; korte storing tijdens het rijden, ging vanzelf over na 15 minuten
Maandag: Door de garage een module geplaatst aan het display, dat destijds storingen (niet deze..) aan het display moest verhelpen (terugroepactie)
Dinsdag: Na het ontgrendelen/openen van de deuren weer in storing (ook de radio ging spelen). Na 5 minuten was de storing weer weg (module heeft dus niets geholpen).

Bruud (0), 11 jaar geleden

update 31 mei:
De afgelopen weken geen enkele storing gehad. Was droog en warm weer.
Sinds vanmorgen weer storing. Is weer wat frisser en vooral vochtig (2 kleine buitjes). Maar het lijkt me stug dat dit kleine beetje water al zoiets teweeg kan brengen.... of toch wel?
Ruud

trommetje (0), 10 jaar geleden

hallo Bruud , is de storing inmiddels al opgelost?
Zo ja wat was het dan want ik heb namelijk precies de zelfde storing.

Bruud (0), 10 jaar geleden

Storing is heel lang weggeweest.

In het linkerachterlicht zit een duplolamp. Deze gaf op een gegeven moment een rare storing: Als de rem werd ingetrapt, ging het remlicht links niet branden, maar het gewone licht ging wel uit.
Bleek sluiting te zijn in de duplolamp (gecombineerd licht/remlicht).
Nadat deze lamp is vervangen heeft de storing zich 7 maanden niet meer voorgedaan. Tot een week of 4 geleden. Na een beurtje in de garage heeft het zich 1x voorgedaan. Daarna niet meer.... Bij de beurt is een lampje vervangen in de nummerplaatverlichting. Vermoedt dat er toch iets niet helemaal lekker zit in de bedrading in het achterlicht. Of wellicht een ander lampje dat storing geeft? Het is tot nu toe bij die ene keer gebleven, dus maak me er ook niet al te druk om.
Hopelijk heb je er wat aan.
Groet
Ruud

PS: excuus dat ik het niet eerder heb gemeld op dit forum. Was helemaal vergeten dat ik de boodschap ook hier had geplaatst.

trommetje (0), 10 jaar geleden

Hoi Bruud , dank je voor je snelle reactie ik ga zeker even kijken of dit voor mij ook het geval is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.