Citroën Xsara Picasso: bestuurdersstoel kapot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i

Ik heb een Xsara Picasso van juni 2005 ( facelift model met chromen strippen in de bumper ). De zitting van de bestuurdersstoel is behoorlijk doorgezakt en de ,
hoogteverstelling is afgebroken nu wil ik de stoel omplappen om aan de oderkant tekijken of er nog wat gemaakt kan worden nu staat er in het boekje dat ik,
de stoel in de achterste stand moet zetten en dan twee knoppen in moet drukken maar hoe ik ook zoek ik zie die knoppen niet (ik heb meerdere mensen laten kijken ,
maar die kunnen ze ook niet vinden) wat doe ik niet goed?

fryslan3446

Geplaatst door fryslan3446 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

urselman (0) PRO, 11 jaar geleden

schuif de stoel naar voren, als het goed is en hij er nog zit moet er aan de achterzijde van de stoel aan onderzijde rugleuning een kapje zitten.
als je dit verwijderd zie je links en aan rechter zijde bij rails 2 hefboompjes, stoel in achterste stand zetten en hefbommpjes indrukken,kunt stoel nu kantelen.

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Beste Urselman bedankt voor de reactie ik zal zien of het lukt.

Apache (0) PRO, 11 jaar geleden

De kans bestaat gezien het een facelift model is dan het systeem beschreven in het boekje niet klopt.
En dat de stoel op een andere manier los moet om hem om te klappen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er is waarschijnlijk een pen afgebroken van de hoogteverstelling hier door zit de hendel los en is de stoel ingezakt.
De pen dient opnieuw vast gelast te worden als je de stoel wil gaan repareren.(complete stoel moet gedemonteerd worden en bekleding/kussen zitvlak moet gedemonteerd worden om er bij te komen.
Heb zelf op deze manier op mijn werk al diverse stoelen gerepareerd.

Ter informatie een nieuw stoel frame kost ongeveer 1200 euro en de bekleding en kussens dienen dan nog worden over gezet.

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Apache bedankt voor de info.maar nu weet ik nog steeds niet hoe ik de stoel kan omklappen want wat in het boekje staat klopt niet.
Als reparatie niet lukt kan ik dan een stoel van een sloper er zondermeer in zetten?

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

dat omklappen geldt dat niet alleen voor de rechter stoel; waar de accu zit?

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Volgens het boekje zit de accu onder de bestuurdersstoel en zit er onder de rechterstoel(bijrijder)een opberglade dus geen accu.

Apache (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=fryslan3446]Apache bedankt voor de info.maar nu weet ik nog steeds niet hoe ik de stoel kan omklappen want wat in het boekje staat klopt niet.
Als reparatie niet lukt kan ik dan een stoel van een sloper er zondermeer in zetten?[/quote]
Als je de stoel naar achteren doet zie je dan geen moeren op de rails die je kan los draaien ?? ( volgens mij 3 x dop 13 weet het niet 100% zeker
aan de achter kant van de stoel )


Zal maandag als ik tijd heb op me werk even kijken hoe je de stoel kan kantelen.






Een stoel van de sloop halen kan gewoon bij mij weten heb het nog nooit gedaan.

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Apache nogmaals bedankt wat ik nog wil vragen als het me lukt om de stoel los tekrijgen kan ik dan ook problemen met de zij airbac verwachten?
Wat het kantelen van de stoel betreft ik hoop dat het bij een model van 2005 en jonger gekeken kan worden want er zit met oudere typen veschil in,
ik heb ondertussen al wat tips en fotos gekregen maar dat is van oudere types.

Apache (0) PRO, 11 jaar geleden

Met het kantelen van de stoel zal je geen probleem met de zij airbag hebben, met de stoel demonteren wel. (accu pool los halen en 1 min. wachten dan kan je de stekkers los halen voor aan bij de stoel onder de hendel.)

Misschien heb je hier nog wat aan ; autostoel reparaties
een zoek term voor google voor autostoelreparatie bedrijven.

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Apache fijn dat je zomee denkt het kantelen van de stoel is nog steeds niet gelukt ik heb er gisteren iemand anders naar laten kijken maar kan de bewuste handeltjes,
ook niet vinden.
Wat ik ook graag zou wllin weten kan ik de stekkers van de stoel airbac zonder problemen los maken en als het nodig is kan ik er dan een stoel uit een andere picasso,
er weer opaan sluiten.

Apache (0) PRO, 11 jaar geleden

werkplaatsdocumentatie:
Om de Stoel te kantelen:
plaats de stoel zo ver mogelijk naar achteren.
Ontgrendel de veiligheidshaak (met behulp van een hefboom) aan bijde zijde.
kantel de stoel naar voren.

dit wordt niet genoemd in de documentatie maar voor het zicht is dit beter en duidelijker.
-------->> Als de stoel naar achteren staat moet je de plastic afdek plaat weg halen wat op het stoelframe zit (ter hoogte van je voeten),
dan zie je aan weerszijde de veiligheidshaak zitten.

Mocht dit ook niet lukken dan kan je het stoelframe (de stoel zit op een verhoging gemonteerd wat het stoelframe wordt genoemd) demonteren.
- stoel helemaal naar achteren halen aan de voorzijde de bouten demonteren (2x deze zitten in de bodem geschroefd)+ stekkers loshalen dan stoel helemaal naar voren en demonteer de rest van de bouten/moeren 3 of 4 stuks.( dit is het makelijkst) Als je dit hebt gedaan kan je de stoel + frame demonteren.

Wat betreft een stoel uit een andere auto demonteren zou kunnen, maar ik durf alleen niet te zeggen of dit gaat met de airbag. Andere stekker aansluiting en of ander type airbag.

fryslan3446 (0), 11 jaar geleden

Beste problemcar lezers bedankt voor alle tips maar helaas het is nog steeds niet gelukt er hebben verschillende mensen gekeken maar die omschreven ontgrendelingen.
zitten er niet ik geef het op ik heb voor 30mei een afspraak bij de dealer om de stoel temaken/of te vervangen ik laat nog wel weten hoe het opgelost is.
Er kan een slotje op de Dealer heeft de stoel kunnen maken, bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.